Derby-ul a unit Clujul

Castillion (foto, în stânga) și Vlad Morar (foto, în tricou malb) au fost eroii victoriei Universității Cluj în fața CFR-ului, primul a centrat, al doilea a marcat singurul gol, în minutul 87 / Foto: Dan Bodea

Cel mai așteptat meci al anului, pentru suporterii echipelor ”U” Cluj, respectiv CFR, s-a terminat cu un nou succes al ”Șepcilor roșii”. Echipa lui Adrian Falub s-a impus la limită, scor 1-0, la capătul unui meci în care ambele combatante au evoluat prudent, fiind preocupate să nu primească gol. Universitarii au avut nevoie și de o doză mare de șansă pentru a se impune în fața rivalilor.

Partida a fost echilibrată până în minutul 74 când Petrucci a văzut direct cartonașul roșu, după ce l-a lovit cu gheata în gură pe Nuno Viveiros. Nici cu un om în plus Universitatea nu a fost mai periculoasă. Abia în minutul 87 Castillion a inventat o pasă excepțională pentru Vlad Morar și atacantul alb-negrilor l-a învins pe Amadio cu un șut la colțul lung.

”Meciul a fost echilibrat echilibrat, așa cum ne așteptam, și a fost salvat de execuția lui Morar și de pasa fantastică a lui Castillion, în rest jocul a fost echilibrat fără prea mult ritm, pentru că era greu să ținem un ritm ridicat după 4 meciuri în 9 zile, dar am luptat până la capăt, am crezut în victoria asta și am obținut-o”, declara la finalul întâlnirii Adrian Falub.

Aflate în lupta pentru suprvieţuire antrenorii celor două rivale din Cluj au fraternizat la ideea că acesta ar putea fi ultimul Derby de Cluj în prima ligă. Foşti colegi la Universitatea, în anii 90, Adi Falub şi Francisc Dican au fost de acord că fără un meci ”U” – CFR fotbalul românesc ar fi mai sărac. ”Ar fi trist pentru că e un meci, poate cel mai vechi derby din România, un meci care trezește multe orgolii, pentru meciurile astea te naști ca să le joci, sunt meciuri frumoase. Eu sper că Universitatea cel puțin să se salveze, dar mi-aș dori ca și CFR-ul să se salveze, pentru că eu respect CFR-ul.

Pentru ce s-a întâmplat acolo și petru ce au făcut oamenii de acolo”, a spus Falub, care a fost completat de omologul său de pe banca feroviarilor. ”Un campionat fără derby-ul dintre Universitatea și CFR? Ar fi foarte trist, mai ales pentru emulația pe care o crează un astfel de meci. Eu sper să nu se întâmple, dar în ceea ce ne privește este foarte greu. Ar trebui să câștigăm 95% din meciuri să rămânem în prima divizie”, a punctat Dican.

Cu 26 de puncte acumulae Universitatea continuă să spere în salvarea de la retrogradare, în vreme ce pentru CFR situația s-a complicat și este aproape imposibil ca feroviarii să continue în Liga 1 fără un verdict favorabil de la TAS.

Distribuie:

Postaţi un comentariu