Derby de Transilvania. ”U” Cluj – UTA 3-0, ca un vin de calitate, sec

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj și UTA Arad au încheiat seria meciurilor din cadrul etapei cu numărul 34 din Liga 2. „Șepcile roșii” s-au impus la scor de neprezentare și rămân pe locul 3 al clasamentului, cu un avans de 4 puncte față de Petrolul, principala urmăritoare și la cinci în urma liderului Academica Clinceni.

Foto: Dan Bodea

Trupa lui Ioan Ovidiu Sabău, Bogdan Lobonț și Adrian Iencsi a deschis scorul la primul șut pe poartă, în minutul 9. Gavra a interceptat un balon pe care l-a pasat căpitanului Goga, o fentă a acestuia și un șut bine plasat la colțul lung au fost elementele care au dus la marcarea primului gol pe Cluj Arena.

Oaspeții au încercat să dea un răspuns pe măsură și în minutul 23 Kanda s-a trezit singur cu Dur Bozoancă, dar portarul Universității a scos cu un reflex de handbalist, cu piciorul, reluarea atacantului arădean. Până la pauză Goga a mai încercat o finalizare spectaculoasă, foarfece din apropierea porții, dar mingea a trecut peste.

Foto: Dan Bodea

Golgheterul Universității, Cristian Gavra și-a trecut în cont primele oportunități ale reprizei a doua, și tot el avea să fie la originea celui de al doilea gol. Abrudan a pătruns în careu a pasat pentru Gavra, șutul acestuia a fost respins de portarul arădean și reluat în plasă de Dorin Goga (2-0 ”U” – UTA).

În minutul 69 Goga s-a revanșat față de colegul lui din linia de atac, i-a pasat lui Gavra, dar șutul acestuia la colțul lung a trecut agonizant pe lângă stâlpul din stânga a portarului Orlic. Conștienți că nu mai au nimic de pierdut arădenii au preluat controlul partidei, dar cele câteva încercări de șuturi de la distanță au ocolit buturile lui Dur Bozoancă. În minutele adiționale ale întâlnirii Hordouan a pătruns în suprafața de pedeapsă adversă, a fost faultat și ”U” a beneficiat de una din rarele lovituri de la 11 metri ale sezonului.

Foto: Dan Bodea

Goga și-a potrivit balonul, a împins scurt balonul spre poarta adversă și George Florescu a punctat pentru 3-0, punând capăt partidei. Cu patru etape înainte de finalul sezonului Universitatea Cluj se menține pe poziția a treia a clasamentului (loc de baraj), cu 4 de puncte, și va evolua etapa viitoare, joi, în deplasare, cu liderul Academica Clinceni.

Distribuie:

Postaţi un comentariu