Denisa Mailat, medaliată la Cupa Mondială de gimnastică ritmică de la Cluj

Foto: Dan Bodea

Sportiva Denisa Mailat, legitimată la Clubul Sportiv Steaua, a cucerit medalia de bronz în finala probei de măciuci din cadrul Cupei Mondiale la gimnastică ritmică. Întrecerea s-a derulat la sfârșitul săptămânii trecute la Cluj-Napoca și a reunit la start 130 de sportive din 23 de țări.

Foto: Dan Bodea

La capătul unei evoluții dinamice și spectaculoase Denisa Mailat a fost notată cu 21.600 puncte, cu care a obținut medalia de bronz. Proba a fost câștigată de ukraineanca Vlada Nikolcenko. Medalia cucerită de Mailat este prima pentru gimnastica ritmică din țara noastră după aproape 30 de ani, ultima performanță similară fiind reușită de actualul președinte al federației de specialitate, Irina Deleanu.

World Challenge Cup este prima competiție internațională de anvergură la gimnastică ritmică din România și s-a desfășurat ca preambul pentru Campionatului Mondial de la Baku, de peste două săptămâni, unde sportivele se vor lupta pentru calificarea la JO de la Tokyo, de anul viitor.

Foto: Dan Bodea

Denisa Mailat a mai evoluat în finala de la individual compus unde s-a clasat a șaptea. Vedeta Cupei Mondiale de la Cluj-Napoca a fost sportiva din Israel, Linoy Ashram, care a triumfat în finalele de la individual compus, cerc și panglică. La competiția găzduită de Sala Polivalentă Cluj-Napoca au mai participat Andreea Verdeș și Alexandra Agiurgiuculese, care a reprezentat însă Italia şi a obținut medalia de argint în finală la panglică.

Distribuie:

Postaţi un comentariu