Demonstrație de forță

Foto: Dan Bodea (arhivă)

U-BT Cluj a obținut una dintre cele mai spectaculoase victorii din actualul campionat, scor 75-55, în deplasare, la campioana en-titre a țării CSM Oradea. Succesul categoric al clujenilor a fost ca o predare de ștafetă de la, încă deținătoarea titlului, la cel mai probabil, viitoarea campioană. Încă din primul parțial eleviii lui Mihai Silvășan au arătat cine e ”șeful” în teren. 21-16 în primul sfert și 22-15 în cel de al doilea, le-au asigurat alb-negrilor un avantaj confortabil la pauza mare (43-31 pentru U-BT).

Al treilea parțial a fost sărac în faze care să schimbe soarta partidei, sau măcar să le dea gazdelor speranța unei reveniri. A fost 15-14 pentru CSM, fiind de altfel, singura consolare a campionilor. În sfertul al patrulea clujenii au făcut o nouă demonstrație de forță 18-9) și au terminat meciul la 20 de puncte diferență. ”Am avut o apărare foarte bună, spun asta și uitandu-mă pe statistici. La pauză nu am fost mulțumit de aspectul recuperărilor, am permis câteva recuperări ofensive ușoare, iar planul nostru a fost să mergem noi să luăm mingile de sub panoul advers. În prima repriză nu am reușit, am avut o singură recuperare ofensivă, însă după pauză am avut opt.

Mă bucur că nu i-am lăsat să se desfășoare, nu am lăsat shooterii lor să își intre în mână, mă bucur că am fost concentrați până la sfârșit”, a declarat Mihai Silvășan. Cel mai bun marcator al U-BT, în meciul de la Oradea, a fost căpitanul echipei naționale, Vlad Moldoveanu, autor a 21 de puncte. Etapa viitoare, ultima a sezonului regulat, U-BT va primi vizita echipei Dinamo. Până atunci, însă, trupa lui Sulvășan va juca la Sibiu, în sferturile Cupei României.

Distribuie:

Postaţi un comentariu