Debut perfect în play-off pentru U-BT

Foto: Dan Bodea

Campionii României la baschet masculin au început perfect play-off-ul campionatului. U-BT Cluj a dispus de Phoenix Galați cu scorul de 98-69 în primul din seria de trei meciuri. Diferența de 29 de puncte s-a conturat încă din primele 10 minute de joc. Începutul a fost echilibrat, dar numai pentru câteva minute. Apoi trupa lui Mihai Silvășan s-a desprins, grație unor reușite de la distanță ale lui Rasic. Primul sfert s-a terminat 30-21 în favoarea clujenilor și așa cum o arată și scorul, a fost un parțial disputat, deschis, spectaculos.

Fără să forțeze prea mult clujenii și-au adjudecat și al doilea sfert cu 28-21, ceea ce a dus la o diferență de 16 puncte în favoarea gazdelor, la pauza mare (58-42). La revenirea pe parchet oaspeții nu au mai contat aproape deloc. Alb-negrii și-au văzut de joc, au exersat schemele dictate de Silvășan și s-au impus fără emoții în fața celor de la Phoenix. ”Chiar nu contează diferența, m-a mulțumit jocul, în mare, m-a mulțumit că am fost concentrați din primul minut, însă, așa cum le-am spus băieților în vestiar, în Play-Off niciun meci nu seamănă cu celălalt.

Astăzi pot fi 30 de puncte pentru noi, peste două zile Galațiul poate arăta cu totul altfel și să ne pună mari probleme. Orice relaxare a noastră, orice neatenție ne poate trage înapoi. Nu ne dorim asta, vrem să fim ca roboții în acest moment, să venim la sală și să ne facem treaba și să plecăm acasă mulțumiți după fiecare meci”, a spus Mihai Silvășan pentru u-bt.ro. În faza play-off a Ligii Naționale se joacă după sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Distribuie:

Postaţi un comentariu