Debut în oglindă. CFR a remizat cu FC Botoșani în meciul inaugural al noului sezon

Foto: Dan Bodea

Campioana țării, CFR a deschis noul sezon al Ligii 1 de fotbal în fața propriilor suporteri cu un rezultat de egalitate, 1-1 cu FC Botoșani. Exact la fel ca și în precedentul sezon, doar că în vara lui 2017 meciul s-a disputat în Moldova dar, spre deosebire de anul trecut, vișiniii au jucat și fotbal. Partida a început cu reluarea spectaculoasă, de pe loc, a golgheterului Țucudean (min. 4) și cu intervenția de efect a portarului Pap. Feroviarii și-au arătat în continuare intențiile ofensive, semn că în Gruia perioada Dan Petrescu a fost, cel puțin deocamdată, dată uitării.

În minutul 8, o incursiune a lui Deac a adus mingea în careul mic al oaspeților, dar Pap a avut o nouă intervenție salutară. Câteva secunde mai târziu Djokovic și Oaidă și-au înroșit la propriu echipamentele. Ciocnirea violentă dintre cei doi a obligate echipele medicale să intre pe teren pentru a acorda îngrijiri de specialitate. În minutul 17 Manea și-a asumat executarea unei lovituri libere din preajma careului, dar încă o dată Pap și-a salvat echipa.

Portarul moldovenilor nu a mai avut replică la execuția lui Vinicius din minutul 26 și tabela de marcaj se modifica pentru prima dată în acest meci. În replică Burcă a reluat pe lângă o lovitură de la colțul terenului. Și Omrani a fost aproape de gol, dar mingea a trecut puțin pe lângă poarta lui Pap. În minutul 38 a fost rândul lui Țucudean să primească îngrijiri medicale și să schimbe tricoul din cauza sângerării, după un duel cu Miron.

Actul secund a debutat perfect pentru oaspeți. Soiledis a trimis o centrare pe colțul lung, Mihai Roman a trimis spre poartă, Arlauskis a respins slab în față și Fulop a restabilit egalitatea (min. 48). Două minute mai târziu Țucudean pasează excelent pentru Omrani, francezul reia elegant, dar golul este evitat în ultimul moment de Soleidis. CFR-ul nu a scăpat de vechile obiceiuri și în minutul 68 Hoban strică o fază frumoasă creată de Deac.

CFR-iștii au cerut un penalti inexistent. Țucudean a muncit mult și și-a dorit să marcheze dar s-a lovit de forma foarte bună a portarului Pap. În minutul 79 oaspeții puteau da lovitura în Gruia. Golofca l-a găsit excelent pe Fulop, atacantul a pătruns în viteză și a șutat de puțin pe lângă poarta lui Arlauskis. Ultima fază importantă s-a consumat în minutul 84 când Burcă a fost aproape de autogol după o centrare a lui Deac.

La CFR au debutat în această partidă și doi dintre jucătorii transferați în această vară, croatul Males și italianul De Luca. Următorul meci al CFR-ului este programat, marți, pe teren propriu, în compania suedezilor de la Malmo, în turul doi preliminar al Ligii Campionilor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu