Deac, titular în meciul România – Insulele Feroe

Foto: Dan Bodea

Echipa națională de fotbal a României dispută, marți, 26 martie, al doilea meci din preliminariile EURO 2020. Adversara „Tricolorilor” este reprezentativa Insulelor Feroe, iar meciul va fi găzduit de Arena Dr Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca. După eșecul din partida de debut, 1-2 cu Suedia, selecționerul Cosmin Contra a anunțat mai multe modificări în primul 11 al României. Unul dintre fotbaliștii care nu au jucat în Suedia, dar va fi titular la Cluj, este mijlocașul campioanei CFR, Ciprian Deac.

„Vreți să vă confirm că Ciprian e titular? Da, va juca mâine <<marți, 26 martie – n.a.>>, a declarat Contra, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc luni. În vârstă de 33 de ani, Ciprian Deac a adunat 18 partide în tricoul echipei naționale, pentru care a și marcat de trei ori.

„Mă simt bine la echipa națională, sunt mândru că reprezint aceste culori. Ce poate fi mai frumos decât să joci acasă în aceste culori? Va trebui să tratăm meciul cu Feroe foarte serios. Am văzut echipa lor, nu sunt amatori, cum crede lumea. Important e să obținem cele trei puncte, chiar dacă ne dorim și să marcăm cât mai mult”, a spus Deac, care a participat alături de selecționerul Cosmin Contra la conferința de presă premergătoare întâlnirii.

În etapa inaugurală a preliminariilor EURO 2020 atât România, cât și Insulele Feroe au pierdut cu același scor, 1-2, în Suedia, respectiv în Malta, astfel că, pentru ambele oponente victoria este crucială pentru a nu pierde contactul cu Spania și Suedia, echipele considerate favorite la calificare. Tot în grupa F se mai joacă, marți, meciurile Malta – Spania și Norvegia – Suedia. Disputa dintre România și Insulele Feroe este programată de la ora 21:45.

În situația în care România se va califica la Euro 2020 va disputa două meciuri din faza grupelor la București, pe Arena Națională. Tot în București, tricolorii vor avea și baza de pregătire. Capitala este cuplată cu Amsterdam, astfel că, în cazul în care România și Olanda obțin biletele la Euro 2020, vor face parte din aceeași grupă, mai precis din Grupa C. Batavii vor juca două meciuri la Amsterdam, dacă se califică, iar pentru partida directă se va trage la sorți între cele două stadioane, Arena Națională și „Johan Cruyff”. În situația în care România nu ajunge la Euro 2020, o altă țară care nu are oraș organizator, precum Belgia, Franța sau Elveția, se va cupla cu Amsterdamul.

Distribuie:

Postaţi un comentariu