De neoprit când sunt dezlănțuiți. U-BT – BC Mureș 97-68

Foto: Dan Bodea

Meciul dintre U-BT Cluj și BC Mureș Târgu Mureș, din cadrul etapei a V-a a Ligii Naționale a fost un simplu galop de sănătate pentru trupa lui Mihai Silvășan care a terminat întâlnirea cu un avans de aproape 30 de puncte. Partida a început însă, greoi pentru alb-negri. Dornici să nu lasă nicio oportunitate adversarei, echipa clujeană a făcut câteva greșeli de care mureșenii au profitat, astfel că, scorul primului sfert a fost extrem de strâns și a reflectat în mare parte realitatea din teren (19-18). 

Foto: Dan Bodea

Până la urmă s-a dovedit a fi doar un foc de paie, mureșenii nemaireușind, în următoarele secvențe de joc, să facă mai nimic în fața iureșului ofensiv al lui Barro, Sakic, sau Watson. Preț de câteva momente, în startul sfertului doi, oaspeții au reușit să treacă în avantaj pe tabela de marcaj, apoi a început recitalul lui Ousmane Barro. La pauza mare tabela indica 45-40 în favoarea clujenilor și soarta întâlnirii era deja pecetluită.

Chiar dacă în baschet e nevoie de doar câteva secunde pentru a schimba un rezultat, acele secunde de grație nu le-au avut mureșenii care au început să cedeze în defensivă, iar pe faza de atac inspirația le-a lipsit aproape cu desăvârșire. A fost 22-13 în sfertul trei și 30-15 în ultimul parțial. ”Mă bucur de apărarea noastră din a doua jumătate a meciului, până la pauză am fost destul de moi, i-am lăsat să își creeze niște aruncări ușoare, nu am fost destul de agresivi fizic, însă am remediat acest aspect la pauză și s-a văzut diferența. Din această apărare agresivă au venit mult mai multe situații de a înscrie ușor pe tranziție. 

Foto: Dan Bodea

Nu ne deranjează acest ritm, cu meciuri din trei în trei zile, asta ne-am dorit și sper să facem față pe ambele planuri, în campionat și în cupele europene”, a declarat Mihai Silvășan. Ousmane Barro cu 19 puncte reușite, Giordan Watson (17) și Zeljko Sakic (16) au fost principalii marcatori ai trupei clujene. Victoria în fața formației BC Mureș Târgu Mureș este a cincea a campioanei României în actuala stagiune, performanță cu care U-BT se poziționează pe treapta a doua a podiumului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu