De-a șoarecele și pisica. U-BT – Poli Iași 89-60

Foto: Dan Bodea

Etapa a VI-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin a programat meciul dintre campioana țării, U-BT și Politehnica Iași, echipă care încă nu a cunoscut gustul victoriei în actualul campionat. Pornind de la aceste considerente, înfruntarea a fost un ”antrenament oficial”, în care clujenii au accelerat doar atunci când le-a cerut antrenorul Mihai Silvășan, acesta rulând întreg lotul permițând oaspeților chiar să câștige un parțial. Per ansamblu însă, meciul nu a avut istoric alb-negrii jucându-se la propriu cu oponenții lor din nordul Moldovei.

U-BT avea deja 15 puncte avans, la pauza mare, după 27-21 și 18-9. Doar a treia perioadă de joc a avut darul să creeze puțin suspans după ce oaspeții au reușit să țină pasul cu mai tinerii jucători ai campioanei. A fost un 13-20 care i-a înrăit pe băieții lui Silvășan care au făcut spectacol în sfertul al patrulea și au închis meciul la o diferență de 29 de puncte. ”Nu a fost o victorie chiar așa de ușoară, am avut 15 puncte la pauză și după aceea ne-am relaxat, nu am avut concentrarea pe care trebuia să o avem, am ratat în niște situații chiar incredibil de ușoare.

Bineînțeles, în meciul de astăzi nu a contat foarte mult această relaxare prematură, însă în meciurile mai importante poate să conteze. Mă bucur că am reușit victoria și că am putut să împart minutele la mai mulți jucători și că nu avem accidentări, ne-am făcut datoria și am învins. Mergem mai departe, mai avem un meci până la pauză, cel cu georgienii și ne dorim să îl câștigăm, să ne asigurăm calificarea.

Kuti a simțit ceva înțepătură în călcâi și nu a dorit să riște, vom investiga să vedem ce se întâmplă”, a declarat Silvășan pentru site-ul oficial al clubului. Cei mai buni marcatori ai U-BT Cluj au fost Rolland Torok, autor a 22 de puncte, Zeljko Sakic (14) și Vaidas Kariniauskas (12). Următorul meci pentru trupa lui Mihai Silvășan este programat, miercuri, pe teren propriu, cu Dinamo Tibilisi în FIBA Europe Cup.

Distribuie:

Postaţi un comentariu