Daum, optimist după „un meci de ping-pong”: „Mi-a plăcut Benzar. Nu Stanciu trebuia să execute”

Foto: Dan Bodea

 

Selecționerul României Christoph Daum a declarat după meciul terminat 1-1 cu Muntenegru că a fost impresionat de fundașul lateral Romario Benzar, apreciind faptul că în ciuda ratării penalty-ului, îi este alături jucătorului lui Anderlecht. Acesta a mai adăugat că prima repriză a meciului îi dă de gândit, dar faptul că jucătorii săi au revenit după primirea golului este un semn bun pentru viitor.

Christoph Daum a explicat după meciul terminat egal, 1-1, cu Muntenegru, că ce a lipsit Românien a fost golul lui Stanciu, fără însă a-l critica pe mijlocașul român

„Aș putea spune simplu ce ne-a lipsit: golul ratat din final, chiar dacă am mai ratat și pe parcursul meciului. Muntenegru este o echipă cu talie, periculoasă la cornere și faze fixe. Nu știu dacă puteam face mai mult la faza golului primit. Îmi pare rău pentru echipă. Nu a fost decizia lui Stanciu să execute. Stancu era prima opțiune dar el a fost înlocuit. Săpunaru era al doilea, dar el a spus că are dureri la piciorul drept și Stanciu a fost a treia opțiune. Până la penalty a jucat bine. Ăsta este fotbalul, trebuie să îl ajutăm și să ne gândim că dacă marca acum era eroul nostru. Stanciu este supărat, când treci prin momente neplăcute spui că nu mai faci acel lucru. Este un jucător valoros, va mai rata penalty-uri, dar eu sunt dispus să îl ajut. Câteodată „shit happens”, a explicat selecționerul german al României.

Acesta a mai spus că per ansamblu a fost mulțumit de jocul prestat de jucătorii săi, cu excepția primei reprize. Daum a mai declarat că la faza golului nimeni nu trebuia să îl țină în marcaj pe Stevan Jovetic, marcatorul golului egalziator, pentru că jucătorii români nu sunt obișnuiți cu această schemă de apărare.

„Dacă rezultatele vin, o să mă bucur de meciurile noastre, dar nu de asta mă aflu aici. Dacă mă gâdnesc la a doua repriză, băieții s-au ridicat după golul primit și și-au creat ocazii. Prima repriză nu m-a mulțumit, ar trebui să avem mai multă încredere când avem posesia . A fost un fel de meci  de ping-pong. Mi-a plăcut foarte mult jocul lui Romario Benzar și mi s-a părut că a jucat foarte bine.  Nimeni nu a fost desemnat să-l marcheze pe Jovetic. Jucătorii au spus că nu sunt obișnuitți să facă marcaj, ci să se apere în linie. Este un sistem cu multe dezavantaje. Bicfalvi a depus mult efort în slujba echipei. El are calitatea de a observa poziții de a marca, dar azi nu a reușit să facă ăsta”, a mai spus Daum.

Noul selecționer a declarat că în ciuda faptului că România a ratat șansa de a începe campania pentru Mondialul din Rusia cu trei puncte, el rămâne optimist în privința șanselor României de a se califica la turneul final.

„Nu știu de ce să nu fim optimiști după acest meci. Așa ar trebui să fim tot timpul, pentru că avem calitate, trebuie să avem încredere în forțele naostre. Cred în jucători, cred în echipă și nu putem câștiga o calificare din primul meci pentru că este un drum lung. Am văzut mutle lucruri bune astăzi, multe situații bune la 1-1 când nu am cedat. Am revenit și asta fost un semn excelent. Ne avem soarta în mâinile noastre. Ne așteaptă două meciuri grele pentru că jucăm cu echipe foarte fizice la care trebuie să marchezi folosind spații foarte mici. Câteodată îți trebuie și noroc, pe care noi azi nu l-am avut. Nu am câștigat, dar am fost foarte aproape astăzi. Poate data viitoare mai facem un pas. Clujul este un loc fantastic, cu spectatori extraordinari care au ajutat mult echipa. Au fost momente neplăcute la început, cu acele petarde, care nu au legătură cu fotbalul, dar dincolo de asta a ne-am simțit bine primiți. Ne-am simțit ca acasă. Dacă avem data viitoare și teren bun sigur că ne-am putea întoarce”, a mais declarat selecționerul „tricolorilor”, Christoph Daum.

Distribuie:

Postaţi un comentariu