Daniel Stanciu, noul director general al ”U” Cluj a fost prezentat în ajunul partidei cu FCSB din Cupa României

Foto: Dan Bodea

Ceea ce se vehicula deja de câteva luni, iminenta cooptare a lui Daniel Stanciu în staful administrativ al FC Universitatea Cluj s-a concretizat la sfârșitul săptămânii trecute. Imediat după victoria „Șepcilor roșii” de la Târgu Jiu (1-0 cu Pandurii), Daniel Stanciu a semnat contractul cu ”U” și a fost prezentat oficial, luni, 28 octombrie, cu o zi înaintea meciului cu FCSB din optimile CUpei României. Noul șef al „Șepcilor roșii” a dat asigurări că va colabora în continuare cu Adrian Falub, manager sportiv și antrenor interimar al Universității.

Are libertate totală la ”U”
Daniel Stanciu a dezvăluit că motivul pentru care a acceptat provocarea de a lucra la Universitatea Cluj a fost libertatea totală pe care a primit-o din partea președintelui Radu Constantea, dar a adăugat că deciziile pe parte sportivă vor fi luate doar după ce și managerul Adrian Falub va fi consultat.

„Am primit libertate totală prin natura fișei postului și asta m-a convins să vin la Universitatea. Eu am posibilitatea să aduc anumiți jucători, dar propunerile vor fi analizat împreună cu Adi Falub. E foarte important pentru un club să lucreze în echipă. Degeaba aduc eu un jucător dacă Adi nu are nevoie de un jucător sau nu-l folosește. Eu am mai lucrat chiar foarte bine cu Adi Falub, am construit o echipă foarte bună la ASA Târgu Mureș, avem aceeași gândire din punct de vedere sportiv. Până în iarnă trebuie să scoatem maximum din ce putem să scoatem. Să luăm presiunea de pe jucători, pentru că și asta e foarte important”, a spus Stanciu la conferința de presă în care a fost prezentat oficial.

Întrebat cât de importantă a fost implicarea și susținerea oamenilor politici și a anumitor persoane din cadrul Federației Române de Fotbal, Stanciu a evitat elegant un răspuns concret. „La partea cu politicul este un pic de logică, dar dacă era să fiu atât de iubit și de susținut cred că eram la alt club acum, nu la Universitatea Cluj, iar federația nu poate să intervină decisiv să ajute o echipă să promoveze”, a punctat Stanciu.

A dat-o la pace cu suporterii
Daniel Stanciu a ținut să lămurească și de ce a acceptat atât de târziu funcția de director general, deși negocierile se purtau încă de la începutul sezonului. „Da, e adevărat că negocierile au durat câteva luni. Nu am venit mai devreme pentru că mi s-a cerut o strategie, iar eu nu aveam nicio strategie și nu am vrut să mint acești oameni. Vom vedea la iarnă pe ce poziție vom fi și atunci vom face și o strategie”, a explicat Stanciu. Acesta a ținut să facă pace cu suporterii Universității, încă din prima zi oficială de lucru, după ce numeroși fani i-au reproșat trecutul CFR-ist.

„Sunt dispus să discut cu suporterii și deja m-am întâlnit cu ei. Mă interesează părerea lor, implicarea lor. Noi creăm aici un produs care este adresat lor, iar Universitatea Cluj este clubul orașului, face parte din viața dezi cu zi a orașului, deci și relația mea cu suporterii este foarte importantă. Am văzut pe site-ul clubului un citat al profesorului Iuliu Hațieganu care spunea acum 100 de ani că acest club nu-și propune să crească campioni ci oameni sănătoși.

Poate așa fost voia lui Dumnezeu, să nu avem performanțe, dar să fim iubiți de suporteri. În istoria unui club, un capitol aparte îl reprezintă palmaresul. Din păcate la Universitatea există în palmares doar o Cupă, un loc 2 și patru finale pierdute. Trebuie să lucrăm și la acest capitol”, a mai spus Stanciu.

În opinia noului șef al alb-negrilor, peste trei ani echipa universitară va evolua în Liga 1 și se va lupta pentru cupele europene. „Condițiile sunt foarte bune, Universitatea Cluj are condiții financiare undeva în primele 4, 5 echipe din liga a doua. A atras foarte mulți sponsori, 60-70% din buget sunt bani privați, de la sponsori, asta înseamnă foarte mult, înseamnă imagine, înseamnă că este un club fanion. Ne interesează să atragem și alți sponsori, mie mereu mi-a plăcut să mă implic pe partea asta. Dacă rezultatele echipei vor crește cu siguranță vor fi și alți oameni de afaceri care își vor dori să investească la Universitatea”, a încheiat Daniel Stanciu.

Meciul de Cupă, prea puțin important
Universitatea Cluj va întâlni, marți, pe FCSB în optimile Cupei României, însă concentrarea antrenorului interimar, Adrian Falub, se îndreaptă către meciurile din eșalonul secund. „Toată lumea știe că un meci cu FCSB stârnește un interes major. Pentru noi e un meci ca un bonus. Noi nu vom juca sâmbătă în campionat așa că vom da totul în meciul ăsta. FCSB și-a revenit, are stabilitate, joacă foarte bine. De la mijloc în sus au jucători foarte periculoși care pot să facă diferența.

Noi nu avem nimic de pierdut și putem să arătăm că suntem echipa care își dorește mai mult. Avem probleme de lot, Berci care e accidentat și cred că nu va mai juca tot restul sezonului. Gavra sperăm să revină, dar s-a antrenat normal și sper să joace. Obiectivul nostru nu este să câștigăm Cupa României sau să eliminăm pe FCSB din Cupa României. Pentru noi sunt importante meciurile din campionat”, a declarat Adrian Falub.

Meciul ”U” Cluj – FCSB, din Cupa României, este programat, marți, de la ora 21:00, pe Cluj Arena.

Distribuie:

Postaţi un comentariu