Dan Petrescu își joacă viitorul în returul cu Astana

Foto: Dan Bodea

Trei meciuri (oficiale), trei goluri încasate și unul singur marcat. Acestea sunt cifrele celui mai slab început de sezon al lui Dan Petrescu pe banca CFR-ului. Feroviarii joacă, miercuri seara, manșa secundă din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, cu FC Astana. În tur kazahii s-au impus la limită, scor 1-0, și pornesc cu prima șansă în disputa din Gruia, în condițiile în care vișiniii par obosiți încă din startul noului sezon.

Foto: Dan Bodea

„Pentru mine personal e cel mai greu meci oficial de când sunt la CFR Cluj. Asta datorită faptului că e Champions League și că este cel mai bun adversar pe care l-am întâlnit într-un meci oficial de când sunt eu antrenor la CFR. Cu tot respectul pentru Steaua, Dinamo, Viitorul, Craiova…, nu se compară cu Astana în niciun caz. Deci, va fi cel mai greu meci de când sunt eu la CFR, meci oficial”, a declarat Petrescu la conferința de presă premergătoare partidei cu Astana.

O eventuală eliminare din cea mai importantă competiție continentală intercluburi nu ar însemna și ieșirea CFR-ului din cupele europene. Dacă nu va trece de Astana, echipa lui Petrescu va continua în turul 2 preliminar al UEFA Europa League. Adevăratele probleme pentru Dan Petrescu vor apărea în cazul în care CFR-ul nu se va califica măcar în grupele Europa League.

Se știe că finanțatorul feroviarilor este iute la mânie și nu se uită la bani atunci când decide să dea afară oameni de la club, indiferent că e vorba de jucători, antrenori, sau oficiali. Anul trecut, după dublul eșec istoric în fața luxemburghezilor de la Dudelange, întreaga echipă administrativă a fost concediată.

Meciul CFR – Astana se joacă miercuri, de la ora 21:00, pe arena Dr Constantin Rădulescu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu