Dan Petrescu a plecat de la CFR

Foto: Dan Bodea

Cu o întârziere de câteva zile Dan Petrescu și-a reziliat în cele din urmă contractul cu CFR. Deși nu a ținut în secret dorința de a pleca în campionatul Chinei, Petrescu nu a ușurat deloc misiunea oficialilor CFR-ului în tentativa de reziliere a contractului și numirea unui nou tehnician.

A jucat la două capete. Pe de-o parte era tentat să continue la Cluj, iar angajamentul scadent în 2020 îi ținea în joc de glezne pe colaboratorii lui de la CFR. Pe de altă parte salariul de 800.000 de euro anual e mai tentant decât o participare efemeră în Liga Campionilor. La mijloc era și clauza de reziliere în valoare de 400.000 de euro pe care antrenorul de 50 de ani nu era dispus să o achite.

Conștient că șansele de a pătrunde în grupele Ligii Campionilor sunt extrem de mici, iar în întrecerea internă nu mai avea susținerea clubului din cauza atitudinii lui și a jocului urât pe care CFR l-a prestat cu el antrenor, Dan Petrescu a revenit, la începutul acestei săptămânii, la Cluj pentru câteva ore, atât cât să-și negocieze plecarea. Părțile s-au înțeles, iar ”Bursucul” va prelua ultima clasată din China, Guizhou Hengfeng.

Favorit să-i i-a locul e Edward Iordănescu
Pentru Edward Iordănescu oferta de la CFR este provocarea carierei. Aparent, în Gruia, Edi va avea ceea ce nu a avut nicăieri pe unde a mai lucrat – liniște și stabilitate financiară. Iordănescu junior nu este la prima încercare de a-și arăta priceperea și în Europa.

Foto: Dan Bodea

A dus-o pe Pandurii până în cupele europene, dar nu a mai apucat să și debuteze în competițiile continentale intercluburi. Iordănescu vine la Cluj să preia campioana țării și are misiunea de a califica echipa măcar în grupele Europa League. În vârstă de 39 de ani fiul fostului selecționer al României este la doar al cincilea mandat de antrenor principal. A debutat ca și asistent la Steaua în 2012 și a avut același rol la FC Vaslui (tot în 2012).

A fost uns principal la ASA Târgu Mureș în iunie 2013 având ca obiectiv promovarea în Liga 1. Avea să-și rezilieze contractul după doar patru luni. În 2014 a semnat cu Pandurii Târgu Jiu și odată cu acel angajament a început și ascensiunea lui în cariera de tehnician. În cele două sezoane cât a stat pe banca gorjenilor Edi Iordănescu a dus echipa pe locul doi în Liga 1 și a jucat finala Cupei Ligii (competiție între timp desființată).

A urmat un nou experiment eșuat, în Bulgaria, la CSKA Sofia, unde a rezistat doar trei luni (august – noiembrie 2016). La începutul sezonului trecut a acceptat oferta Astrei și și-a lăsat încă o dată amprenta de antrenor reinventând o echipă de la care fugeau toți fotbaliștii. Iordănescu a condus echipa din Giurgiu în 35 de partide (15 victorii, 10 rezultate de egalitate și 10 înfrângeri), înainte să renunțe la contract din cauza neînțelegerilor cu finanțatorul Ion Niculae.

Distribuie:

Postaţi un comentariu