Dacă învinge la Rennes, CFR poate face pasul spre primăvara europeană

Foto: Dan Bodea

Campioana Ligii 1 întâlnește, joi seara, în deplasare, câștigătoarea Cupei Franței, Stade Rennais, într-un meci din cadrul etapei a treia din grupa E a Ligii Europa. Gruparea din Hexagon traversează o perioadă nu tocmai bună (n-au mai câștigat un meci oficial din luna august), astfel că, o victorie a clujenilor pe arena Roazhon Park ar fi echivalentă cu eliminarea francezilor din lupta pentru primele două locuri ale grupei și un pas important al feroviarilor spre primăvara europeană.

„M-aș mulțumi și cu un punct. E normal, Rennes nu e mai slabă decât Lazio sau Celtic. Faptul că n-au mai bătut de 9 meciuri e o sabie cu două tăișuri. Nu vom juca defensiv. CFR a demonstrat și în celelalte meciuri din Europa că joacă la victorie”, a declarat Dan Petrescu la plecarea spre Franța.

Fără un adversar pe măsură în întrecerea internă, CFR-ul are un parcurs bun și în Liga Europa. Chiar dacă a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, trupa din Gruia a debutat perfect în grupa E a celei de a doua competiții continentale intercluburi. Vișiniii au debutat cu o victorie istorică, 2-1 cu Lazio Roma, iar meciurile decisive (cu Celtic Glasgow și cu Rennais) le va disputa pe teren propriu.

În primul 11 al feroviarilor vor reveni în meciul de joi seara Cirpian Deac și Mihai Bordeianu, odihniți de Dan Petrescu în meciul cu Universitatea Craiova. Singurele semne de întrebare se ridică în privința utilizării fundașului Andrei Peteleu, respectiv a atacantului Billel Omrani, ambii ușor accidentați.

Clasament Grupa E
1. Celtic Glasgow – 4 puncte
2. CFR Cluj – 3 p.
3. Lazio – 3 p.
4. Rennes – 1 p.

Meciul dintre Stade Rennais și CFR Cluj este programat, joi, de la ora 22:00, iar meciul va putea fi urmărit pe Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus.

Distribuie:

Postaţi un comentariu