Cupe europene / Victorie sau totul se năruie pentru HCM Baia Mare

Sâmbătă, HCM Baia Mare își joacă ultima carte în Liga Campionilor, în fața formației Thuringer HC / sursa foto: hcm.ro

Etapa a V-a a grupei A din Liga Campionilor la handbal feminin programează la sfârșitul acestei săptămâni meciul HCM Baia Mare – Thuringer HC, ultima șansă a maramureșencelor de a mai visa la continuarea parcursului în competițiile continentale. Înaintea duelului de sâmbătă cele două oponente sunte egale în clasamentul grupei, ambele acumulând câte două puncte, nemțoaicele având în acest moment avantaj la golaveraj, dar și în disputele directe, după victoria din prima etapă, scor 36-29, în fața HCM-ului.

Elevele lui Costică Buceschi și-au trecut în palmares o victorie istorică în fața multiplei campioane a Austriei și a Europei, Hypo Viena și, au toate argumentele să creadă cu tărie într-o nouă victorie care le-ar duce pe locul 3 în clasament, cel mai probabil la egalitate de puncte cu Hypo, dacă austriecele vor pierde în fața deținătoarei trofeului, Gyor ETO, în celălalt meci al grupei.

”Am pregătit acest meci puțin altfel. În ultimul meci de campionat (câștigat de HCM în fața formației HC Zalău n.a.) le-am cerut fetelor să joace în viteză, să pună permanent presiune pe adversare, adică le-am cerut să joace așa cum se joacă în Europa. Dacă tot jucăm în Champions League măcar să învățăm câte eva din această experiență. Vor apărea și greșeli, sunt inerente, dar trebuie să privim cu încredere acest meci. Putem și trebuie să-l câștigăm”, a punctat Buceschi.

Tot sâmbătă, de la ora 17.00, HC Zalău va evolua în turul 3 al Cupei EHF, pe teren propriu împotriva formației Banik Most, campioana en-titre a Cehiei. Meciul se va disputa de la ora 17.00, în Sala Sporturilor din localitate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu