Cupa României / U-BT, încă în vacanță

U-BT a pierdut la limită (scor 60-62) manşa I din CUpa României, cu BCMU Piteşti, dar porneşte favorită în returul de la Cluj / Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj au început prost noul an, fiind învinși de BCMU Pitești cu scorul de 60-62, în manșa I din sferturile de finală a Cupei României. Porniți favoriți în confruntarea de la Pitești ardelenii au etalat un joc bun în primele 10 minute, pe care și le-au adjudecat destul de ușor, scor 17-13. Începând cu primul minut al sferturlui 2 ambele echipe au comis foarte multe erori, în special elevii lui Marcel Țenter.

Gazdele au revenit în joc doar datorită evoluției uneori haotice a cljenilor. Astfel, sfertul doi s-a încheiat cu scorul de 15-8 în favoarea gazdelor care intrau în pauza mare cu un avans de 3 puncte (28-25). Țenter a încercat să schimbe încă o dată din mers și i-a reușit pe parcursul celui de al treilea act. Niciuna dintre combatante nu a reușit să se desprindă decisiv, gazdele păstrând un avans de un punct înaintea ultimului parțial (44-43).

În sfârșit, sfertul patru a fost cel mai animat, ambele echipe încercând să greșească cât mai puțin și să pună puncte pe tabelă. La scorul de 62-60, U-BT avea ultimul atac pe care de altfel l-a construit foarte bine, dar Kalnichenko a ratat ultima aruncare și implicit șansa de a duce meciul în prelungiri. ”Mare păcat că nu am obținut victoria, dar, din păcate, am ratat foarte mult, am ratat și acea aruncare din final, se pare că pauza competițională ne-a scos puțin din ritm, însă diferența de scor nu este mare.

Sperăm ca la partida retur, de la Cluj, să avem o evoluție mult mai bună, care să ne aducă o calificare în Final Four-ul competiției”, a declarat la finalul jocului Marcel Țenter. Manșa a doua a din sferturile Cupei României, dintre U-BT și BCMU Pitești, este programată, duminică, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu