Cupa României, trofeu interzis pentru Petrescu

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a fost eliminată de FC Botoșani din 16-imile Cupei României, după executarea loviturilor de departajare, scor 4-3. Astfel, Dan Petrescu și echipa lui ratează unul dintre obiective și rămâne să se lupte pentru câștigarea campionatului. Înfruntările cu FC Botoșani tind să devină un coșmar pentru CFR-iști. După un penalti neacordat și o eliminare absolut gratuită a lui Omrani, în meciul din prima etapă a sezonului, vișinii au suferit cumplit și în jocul de la Cluj, din retur. Nici în Cupa României nu au scăpat de ”complexul Botoșani”. 

Foto: Dan Bodea

Omrani a deschis scorul în minutul 24 dar reușita i-a fost anulată, arbitrul Adrian Cojocaru motivând că mingea a fost centrată după ce a părăsit suprafața de joc. Nu a fost singura gafă a centralului. Acesta a mai oprit o acțiune de contraatac a CFR-ului, la semnalizarea eronată a asistenului. Omrani a înscris din nou în minutul 44, iar arbitrul nu a validat reușita francezului. În repriza a doua gazdele au insistat și au reușit să egaleze după 70 de minute de joc, prin argentinianul Jonathan Rodrighez.

Meciul a fost departe de a fi închis, cele două echipe creându-și pe rând ocazii importante. În prelungiri s-a intrat la scorul de 1-1 și așa a rămas până la final, în ciuda oportunităților pe care vișiniii și le-au creat. La loviturile de departajare Mureșan a deschis cu gol seria. A egalat pentru gazde Târnovan, apoi ratarea lui Nistor care a executat slab. Morțuțan a dus-o pe Botoșani în avantaj (3-2), dar Omrani l-a învins încă o dată pe portarul Pap (3-3) Rodrighez înscria pentru 4-3, iar Păun a ratat din nou pentru CFR. 

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Bordeianu ratează și el și Deac are șansa de a egala situația la patru, însă, trage puternic în bară și FC Botoșani se califică în optimi. ”Eu n-am câștigat niciodată ca antrenor la penaltiuri, sunt ghinionist”, avea să spună Dan Petrescu la finalul partidei. De altfel, Cupa României este singurul trofeu intern pe care Petrescu nu l-a câștigat ca antrenor. Tehnicianul CFR-ului a acuzat brigada de arbitri că nu a acordat cel puțin un penalti pentru CFR și nu a dat cartonaș roșu pentru gazde. ”Când joci la Botoșani, orice e posibil. Și când joci 14 contra 11, e greu. Sunt faze clare. Oricine se poate uita la ele. 

Echipei nu am ce să-i reproșez. A jucat bine, am dominat meciul. Am avut două goluri, am avut penalty, roșu, tot ce vreți. Am scăpat singur cu portarul, tușierul ne-a oprit. Dacă ne opresc arbitrii, noi ce să facem? Suntem cea mai dezavantajată echipă”, a tunat Petrescu. Astfel, Clujul rămâne cu o singură echipă calificată în optimile Cupei României, Universitatea, după ce miercuri și sănătatea a fost eliminată de FCSB. Pe lângă Universitatea Cluj și FC Botoșani în optimi s-au calificat echipele: CSM Poli Iași, CS Mioveni, CSU Craiova, Viitorul, Juventus București, Gaz Metan, Chindia Târgoviște, Unirea Slobozia, CS Afumați, AFC Hermannstadt, Astra, ACS Poli Timişoara, FCSB și Dinamo.

Distribuie:

Postaţi un comentariu