Cupa României / O brumă de satisfacție

După șase meciuri fără victorie, CFR Cluj s-a impus cu 2-1 la Iași, în Sferturile cupei, și s-a calificat în semifinale / Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a obținut prima victorie într-un meci oficial după șase partide în care nu a cunoscut succesul. Vișiniii au învins cu scorul de 2-1 pe CSMS Iași în sferturile de finală ale Cupei României și s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în penultimul act al competiției. Așa cum era de așteptat, meciul fiind eliminatoriu, ambele echipe au încercat în primul rând să închidă culoarele de pătrundere spre propria poartă. Astfel, prima repriză a fost săracă în ocazii.

Vasile Gheorghe a avut cea mai mare ocazie din prima parte a jocului, dar şutul său a fost apărat de Mincă. De partea cealaltă Beleck a avut și el şansa golului în minutul 43, dar camerunezul de la CFR Cluj nu l-a putut învinge pe Grahovac. Alexandru Păun a deschis scorul în minutul 55, aducându-i pe ardeleni în avantaj. Moldovenii, aflați în fața celei mai mari performanțe a clubului, nu au renunțat, iar omul momentului din tabăra gazdelor, Vasile Gheorghe, a ratat în două rânduri egalarea, la aceeaşi fază.

Până la urmă mijlocaşul de 30 de ani a reuşit să marcheze în minutul 77, din pasa lui Enescu. Când meciul se îndrepta spre prelungiri Dani Coelho a pătruns în banda dreaptă şi a centrat pentru Leo Beleck, care a împins mingea în poartă cu genunchiul. În penultimul act al Cupei României, CFR Cluj se va duela cu învingătoarea dintre Steaua și Viitorul Constanța. În cealaltă semifinală ASA Târgu Mureș o va întâlni pe Dinamo.

Distribuie:

Postaţi un comentariu