Cupa României, marcă înregistrată U-BT

Foto: Dan Bodea

Campioană absolută a României (a cucerit toate trofeele interne în sezonul precedent), U-BT Cluj a triumfat pentru a treia oară consecutiv Cupa României. Alb-negrii s-au impus în finala turneului găzduit de Sfântu Gheorghe, scor 64-61, în fața formației CSM Oradea. De altfel cele două echipe domină baschetul masculin intern de ani buni. Meciul a început foarte tare, cu un plus pentru băieții lui Mihai Silvășan care au înscris prin toate procedeele și au dus scorul la 22-6 (!), cu ceva mai mult de două minute înainte de finalul primului sfert.

O aruncare de trei puncte și un slam dunk ale orădenilor i-au readus pe aceștia în joc. Primul sfert s-a terminat 25-23, după revenirea Oradiei. După începutul furibund de joc ambele echipe au început să resimtă oboseala, iar acest lucru s-a văzut și pe tabela de marcaj. La pauza mare s-a intrat la scorul de 37-34 în favoarea deținătoarei trofeului, U-BT. Puține puncte s-au înscris și în sfertul al treilea, doar 33, iar parțialul le-a revenit orădenilor (14-19), care au trecut, astfel, la conducere.

Ultimul sfert a fost și cel mai tacticizat, ambele combatante concentrându-se pe faza defensivă. Clujenii au trecut la conducere pe tabelă pe fondul unui joc sărac în realizări. Cu 22 de secunde înaintea ultimei sirene, Mandache a înscris de la distanță și Oradea s-a apropiat la un singur punct de U-BT. Antrenorii au uzat de timpii de odihnă pentru a dicta ultimele sarcini. CSM Oradea a avut repunere, dar a ratat și, pe contraatac Watson a ținut inteligent de minge până a fost faultat.

A transformat ambele aruncări libere și U-BT a cucerit al treilea trofeu consecutiv al Cupei României. ”Oricare echipă putea câștiga, a fost un meci de o combativitate ieșită din comun, ambele echipe și-au dorit enorm victoria, s-a văzut! În astfel de jocuri, cine reușește să stea mai tare din punct de vedere mental, să fie mai echilibrat, reușește să câștige. Evident, am avut șansa noastră cu coșul în ultima secundă a atacului al lui Lasannnah.

Acesta este sportul și mă bucur că am ieșit noi învingători! O echipă de învingători asta face, când joacă cu trofeul pe masă se sacrifică și găsește resurse nebănuite ca să lupte și ca să învingă. Mă bucur că am fost noi aceia în seara asta”, a spus Silvășan pentru site-ul oficial al clubului. Željko Šakić și Giordan Watson au fost principalii marcatori ai clujenilor, cu câte 14 reușite.

Distribuie:

Postaţi un comentariu