Cupa României / CFR vs ”U”, meciul care nu ține cont de cifre

Ultima dispută dintre "U" şi CFR, în Cupa României, s-a disputat în 2008 şi s-a terminat la egalitate scor 3-3, feroviarii calificându-se în optimi după executarea loviturilor de departajare / Foto: Dan Bodea

Dincolo de statistici, cifre și bilanțuri duelul istoric dintre CFR și ”U” Cluj își derulează, miercuri 4 martie, un nou episod. Mai mult ca oricând întâlnirea dintre cele două mari rivale are o însemnătate aparte. Cele două combatante sunt față în față, la două meciuri distanță de calificarea în finala Cupei României, trofeu pe care vișinii l-au cucerit de trei ori în era Paszkany, iar Universitatea o singură dată tocmai în 1965.

Miercuri, de la ora 21.30, arena Dr Constantin Rădulescu va fi gazda manșei întâi a semifinalelor Cupei României, ediția 2014/2015. În Cupă, CFR și ”U” s-au întâlnit în fazele superioare (adică din turul I, și nu în tururile de calificare) de numai două ori. La data de 8 martide 1959 ”Șepcile roșii” se impuneau cu scorul de 4-1, și făceau pasul spre optimile competiției.

Cel de al doilea episod s-a petrecut în 2008, la câteva luni după ce feroviarii câștigaseră primul titlu de campioană, chiar pe Stadionul ”Ion Moina”. Și meciul de Cupă din toamnă s-a disputat pe aceași arenă legendară, la data de 14 octombrie, și a fost probabil unul dintre cele mai frumoase din istoria competiției. A fost de altfel și singura întâlnire dintre ”U” şi CFR care a avut nevoie de lovituri de departajare.

După 90 de minute de joc tabela de marcaj indica scorul de 3-3, și a rămas nemodificată și după cele două reprize de prelungiri. S-a trecut la lovituri de departajare pentru a stabili echipa calificată în optimi. Nu mai puțin de 12 perechi de lovituri de la punctul cu var s-au executat, iar CFR s-a calificat cu scorul de 14-13. Acum situația ambeloc echipe este critică. CFR a fost depunctată și retrogradată până pe ultima poziție a clasamentului, în vreme ce la Universitatea experimentul olandez al lui George Ogăraru a dat greș.

Ambele cluburi sunt în insolvență, deci în imposibilitatea de a evolua în cupele europene, în sezonul viitor, chiar dacă vor cuceri trofeul pus în joc. Și mai au un punct în comun cele două combatante. Ambele au pe banca tehnică câte un fost mare fotbalist, care rezonează cu istoria celor două grupări, Eugen Trică la CFR, respectiv Adrian Falub la ”U”. Transilvania Reporter va transmite în format LIVE TEXT confruntarea din manșa întâi a Cupei Româniai, de la ora 21.30.

Distribuie:

Postaţi un comentariu