Cupa României / CFR are prima șansă în returul cu ASA

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a terminat la egalitate, scor 0-0, manșa întâi a semifinalei Cupei României, pe terenul vicecampioanei ASA Târgu Mureș. Rezultatul îi îndreptățește pe vișinii să aștepte cu optimism returul. Clujenii au mai învins-o recent pe ASA, în Liga 1 și au provocat demiterea antrenorului Petre Grigoraș. La Târgu Mureș meciul a fost echilibrat, cu numeroase întreruperi și cu o accentuată teamă, de ambele părți, să nu primească gol. Prima ocazie clară a apărut în minutul 11 când, pe un contraatac frumos al CFR-ului, mingea a ajuns la Nascimento, care a trimis un șut-centrare periculos la colțul lung, dar mingea a trecut alături. Imediat a venit și replica gazdelor.

Ramiro Costa a primit o centrare în mijlocul careului, din partea lui Dedov, dar a ratat execuția și a trimis cu umărul, pe lângă poarta lui Mincă. ASA-ul a pus stăpânire pe joc și Marius Constantin a irosit o bună oportunitate de a deschide scorul. Tot Marius Constantin a deviat cu capul o nouă centrare venită din fază fixă, dar Țucudean nu a putut ajunge la minge înaintea portarului lui CFR. Prima repriză s-a încheiat cu intervenția excelentă a lui Mincă, în fața lui Ramiro Costa, care a reluat cu capul, din plonjon, o minge deviată în urma unei centrări venite din lovitura liberă.

Și actul secund i-a avut pe mureșeni în prim-plan dar Mincă a fost de neînvins, miercuri seara. Jazvic, Ramiro Costa și Marius Constantin au ratat marile ocazii ale gazdelor. Meciul se putea termina și mai prost pentru ASA. În minutul 87 Stăncioiu a scăpat mingea în fața unui atacant clujean, dar Marius Constantin a degajat balonul și manșa întâi a semifinalei Cupei României s-a terminat 0-0. Prima finalistă a competiției va fi stabilită la data de 20 aprilie, când este programat returul dintre cele două formații, la Cluj-Napoca. Pentru ASA acesta a fost al doilea meci pregătit de Adrian Mutu, împreună cu antrenorul cu portarii, Carol Fekete, dar și alături de Gabi Mureșan și portarul Eduard Stăncioiu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu