Cupa Mondială / Capăt de drum pentru „Stejari”

Echipa naţională de rugby a României a încheiat cu o înfrângere participarea la actuala ediţie a Cupei Mondiale, găzduită de Anglia. „Stejarii” au cedat cu scorul de 22-32 în faţa Italiei, la ultima apariţie în grupa D. „Stejarii” au marcat trei eseuri consecutive pe final de meci, reuşind să reducă din proporţiile scorului, după ce în minutul 64 tabela de marcaj indica 29-3 pentru italieni. Romanii au deschis scorul în minutul 5, după o lovitură de pedeapsă executată de de Florin Vlaicu.

Doar cinci minute a durat bucuria „Stejarilor” care au cedat în minutul 10 când italienii au reuşit primul eseu prin Leonardo Sarto, după o acţiune în viteză pe linia de trei sferturi. Tommaso Allan a ratat transformarea, iar scorul a rămas 5-3 pentru peninsulari. Avertizaţi de forţa românilor, italienii au ales să pună alte trei puncte pe tabelă din lovitură de pedeapsă. Johan Van Heerden a fost eliminat pentru 10 minute şi a început calvarul României. În minutul 24, Eduardo Gori a reuşit al doilea eseu al Italiei.

Scorul a devenit 15-3, după ce Allan a reuşit transformarea. A urmat încercarea lui Tommaso Allan, tot el reuşind şi transformarea. La cabine s-a intrat la scorul de 22-3 pentru italieni. La 5 minute de la reluarea jocului Alessandro Zanni a reuşit un nou eseu, iar Allan a transformat pentru 29-3. Din acel moment jocul a aparţinut exclusiv „Stejarilor” care au înscris primul eseu în minutul 66, prin Apostol. Florin Vlaicu a transformat şi diferenţa era de 10-29.

Italienii au mai pus trei puncte din lovitură de pedeapsă după care au venit alte două încercări ale „Stejarilor”, în minutele 75 şi 79, Vali Poparlan şi din nou Adrian Apostol fiind autorii lor. Florin Vlaicu a reuşit să-l transforme doar pe primul şi s-a terminat 22-32, România ratând astfel, calificarea directă la următoarea Cupă Mondială. „Stejarii” au terminat pe locul 4 în grupa D de la actuala Cupă Mondiala de Rugby, fiind devansată de Irlanda, Franţa (vicecampioana mondială en-titre), şi a Italiei, dar în faţa canadienilor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu