Cupa Davis / Toată lumea vrea la Cluj!

La începutul lunii februarie, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a găzduit meciul de tenis feminin dintre echipele de FED Cup ale României și Cehia, iar pe 16 și 17 aprilie România va întâlni Germania, tot în Fed Cup şi tot în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Susţinerea de care s-au bucurat ”Tricolorele” la Cluj, i-au determinat pe oficialii Federației Române de Tenis să mute și meciul echipei masculine de tenis a României la Cluj, pentru înfruntarea din Cupa Davis, contra Spaniei.

România a trecut de Slovenia, la sfârşitul săptămânii trecute și au obținut astfel, calificarea în turul II al Grupei I Euro-Africane, iar următorul adversar va fi Spania, echipă din care fac parte şi starurile mondiale Rafael Nadal şi David Ferrer, ambii jucători aflaţi acum în Top 10 în clasamentul mondial al jucătorilor profesionişti de tenis. Înfruntarea dintre România şi Spania va fi găzduită tot de România la jumătatea lunii iulie, iar oficialii Federaţiei Române de Tenis şi-au exprimat deja intenţia de a evolua în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

„În momentul în care îţi vine un Nadal, un Ferrer sau chiar un Lopez îţi trebuie o sală mare. Nu numai pentru ei, ci şi pentru jucătorii noştri care au nevoie de susţinerea fanilor. La Cluj, echipa feminină a fost încurajată aşa cum numai ardelenii ştiu să o facă. Meciul contra Spaniei va fi un eveniment extraordinar, iar un astfel de spectacol are nevoie de toate ingredientele”, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Arad, căpitanul nejucător al României, Andrei Pavel, după victoria României în faţa Sloveniei.

Partida de tenis dintre reprezentativele României şi Spaniei se va derula în perioada 15-17 iulie, iar câştigătoarea urmează să joace în barajul pentru accederea în Grupa Mondială.

Distribuie:

Postaţi un comentariu