Cupa Davis| Perechea Mergea/Tecău aduce prima victorie în duelul cu Spania

Foto: Dan Bodea

În a doua zi a duelului din Cupa Davis România Spania, gazdele au reușit să obțină primul punct după ce perechea Florin Mergea/ Horia Tecău a dispus cu scorul 3-6, 6-1, 1-6, 7-5, 6-3 de cuplul Marc Lopez/Feliciano Lopez, după un meci maraton care a durat două ore și 48 de minute și a făcut ca scorul general să devină 2-1 petnru Spania, după ce în prima zi ibericii câștigaseră ambele partide.

Meciul a fost unul pe contre iar ibericii au început foarte bine, cu toate că Feliciano Lopez, cel care l-a schimbat la dublu pe Pablo Carenna Busta, jucase în ziua precedentă un meci de trei ore și jumătate. Românii și-au revenit însă rapid în setul doi și au câștigat fără prea mari emoții. Situația a fost total inversă în setul, pierdut de români cu 1-6, însă finalul a fost de infarct: după un set patru câștigat la limită, Mergea și Tecău au izbutit victoria care face ca scorul general să fie, înaintea ultimei zile, 2-1 pentru Spania.

Vineri, Adrian Ungur, locul 185 ATP, a fost învins, cu scorul de 6-3, 6-2, 6-1, de Roberto Bautista Agut, locul 15 ATP, iar Marius Copil, locul 163 ATP, a fost depăşit, cu scorul de 7-6 (4), 5-7, 6-4, 3-6, 6-3, de Feliciano Lopez, locul 20 ATP.Duminică, de la ora 13.00, se vor juca ultimele partide de simplu

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu