Cupa Davis| Olimpicii Mergea/Tecău, atitudinea și publicul, armele României împotriva Spaniei

Foto: Dan Bodea

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, a declarat în cadrul conferinței de presă prilejuită de tragerea la sorți a meciurilor pentru confruntarea România-Spania din Grupa euro-africană că sper[ ca după prima primul meci, România să aibă 1-0, remarcând de asemenea că prin perechea Tecău-Mergea, România are șanse la o medalie și la Olimpiada de la Rio de Janeiro.

Căpitanul nejucător al României s-a declarant mulțumit de tragerea la sorți, fiind de părere că, indiferent de schimbările care ar putea apărea în compoennța echipei de dublu a Spaniei, România are șanse reale de a câștiga.

„Tragerea la sorți este o formalitate și contează mai puțin. E mai mult o chestie de superstiție, dar sper să fie bine. Este important să avem 1-0 după prima partidă. Ar fi foarte bine dacă Adi ar intra cu un avantaj. Avem șanse reale pentru primele două partide. Sunt mai mult ca sigur că echipa noastră de dublu rămâne așa, dar cred că la ei depinde de ce se va întâmpla în prima zi.

Andrei Pavel este de părere că presiunea este pe Spania, care aspire la câștigarea competiției.

„Presiunea este pe ei, pentru că ei au câștigat de patru ori trofeul. Au o echipă numeroasă, cu jucători de top ca Nadal sau Ferrer. Ei pot câștiga Cupa Davis, așteptările sunt mari și sper ca presiunea asta se va vedea în jocul lor. Feliciano este jucător foarte bun. De multe ori joacă neatent”, a explicat Andrei Pavel.

Întrebat ce părere are despre șansele României de a obține o medalie în competiția de tenis de la Olimpiada din Rio de Janeiro, Andrei Pavel și-a amintit de participările sale la acest eveniment, declarând că spera ca dublul Tecău/Mergea se va întoarce acasă cu mai mult success decât a avut el.

„Pentru noi, care suntem lângă ei, o medalie la dublu la Olimpiadă ar însemna enorm. Am fost la patru olimpiade și nu am reușit asta și îmi pare rău că nu mi-am împlinit acest vis, dar sper să facă ei asta. Trebuie însă să fim cu picioarele pe pământ pentru că acolo sunt echipe puternice și nu putem să ne uităm de sus”, a mai spus Andrei Pavel.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Horia Tecău, component al lotului României pentru confruntarea cu Spania din cadrul grupei I euro-africane a Cupei Davis, a declarant ăn cadrul unei conferințe de presă că România poate învinge în ciuda statului de outsider pe care jucătorii români îl au, spunând că sper ca publicul să vină în număr cât mai mare pentru a vedea meciurile.

Dublul Horia Tecău/Florin Mergea vor juca în ziua a doua a confruntării cu perechea Marc Lopez/ Pablo Carreno Busta.

„Sper să vină spectatorii să ne susțină pentru că va fi un spectacol frumos. Nu suntem favoriți, dar trebuie să îi șocăm cu atitudinea noastră și cu un public care să impună presiune. Noi reprezentăm de ani de zile România și sunt puține ocaziile în care noi putem avea o galerie organizată la meci. Vrem să profităm de acest lucru”, a declarant Horia Tecău.

Colegul său, Florin Mergea, a declarat că este mai puțin important dacă Pablo Carreno Busta ava fi sau nu înlocuit la dublu de Feliciano Lopez.

„Se pot întâmpla multe după prima zi, dar mă gândesc doar le evoluția noastră. Noi, dacă ne vedem de treabă, suntem sufficient de buni să le facem față. Pablo joacă bine la dublu, nu la fel ca dublul Lopez-Lopez, dar vom vedea ce se va întâmpla”, a spus Mergea.

Jucătorii de simplu din lotul României s-au arătat și ei încrezători în șansele lor, Adrian Ungur fiind de părere că hard-ul este o suprafață care îl avantajează pe Marius Copil.

„Va fi un meci foarte greu, cu un jucător solid care nu face cadouri. Sunt pregătit fizic și psihic să îi fac față și vom vedea mâine dacă și reușesc ce mi-am propus. Suprafața aceasta îl avantajează pe Marius care servește puternic și a avut un sezon bun pe iarbă. La mine nu contează, dar m-am antrenat bine toată săptămâna”, a spus Adrian Ungur.

„E a treia oară când încep primul și sper să fie din nou cu success. Nu e nicio problem că încep primul meci cu Feliciano. Are și el două mâini, două picioare”, a declarat Marius Copil.

Distribuie:

Postaţi un comentariu