Cupa Davis| Marius Copil deschide „balul” România-Spania în fața lui Feliciano Lopez

Foto: Dan Bodea

Primul meci al întâlnirii îi va pune față în față pe Marius Copil și Feliciano Lope, la ora 13:00, după care vor juca Adrian Ungur împotriva lui Roberto Bautista-Agut.

Ziua a doua a duelului din cadrul partidei România Spania va aduce cu sine duelul de dublu dintre perechie Horia Tecău/Florin Mergea și Marc Lopez/ Pablo Carreno Busta. Ultima zi, de duminică, va începe la ora 13:00 cu meciul dintre Marius Copil și Roberto Bautista-Agut, care va fi urmat de duelul dintre Adrian Ungur șui Feliciano Lopez.

Din lotul României fac parte jucătorii Horia Tecău, Florin Mergea, Marius Copil şi Adrian Ungur, în timp ce Spania a venit la Cluj cu o echipă formată din tenismenii Roberto Bautista-Agut, Feliciano Lopez, Pablo Carreno-Busta şi Marc Lopez.

Căpitanul nejucător al Spaniei, Conchita Martinez, speră ca după prima zi de meciuri în cadrul confruntării România-Spania scorul să fie 2-0, în timp ce Feliciano Lopez, cel care va juca prima partidă a duelului, îl consider pe adversarul său, Marius Copil, un jucător complex cu mult potențial pe o surpafață de joc precum cea de la Cluj.

Conchita Martinez, căpitanul nejucător al Spaniei, să declarant mulțumită de tragerea la sorți în urma căreia primul meci al duelului România-Spania va fi între Marius Copil și Feliciano Lopez.

„Cred că e totul în regulă. Oricine începea, fie Feliciano, fie Bautista, este ok pentru noi.  Începem vineri și vedem dacă la dublu schimbăm cu Feliciano. Toți suntem pregătiți și lucrurile se vor schimba dacă este necesar. Sper să avem 1-0 după primul meci și la finalul zilei să avem 2-0”, a declarant căpitanul nejucător al Spaniei, Conchita Martinez.

Feliciano Lopez a spus despre Marius Copil că este un jucător complex și că spera ca și colegul său, Roberto Bautista Agut să joace bine și să își câștige meciul.

„Am început antrenamentele acum o sătpămână. Suprafața este rapidă, dar cred că este ok și sper să jucăm bine. Îl cunosc bine pe Marius pentru că ne-am antrenat împreună, dar nu am jucat niciodată. Este un jucător complex, care joacă bine pe o astfel de surpafață.a re un joc agresiv și plin de surprise. Am jucat cu Andrei Pavel acum mulți ani, dar nu îmi mai amintesc. Sper să câștig mâine dar știu că va fi o partidă grea. Sper să facă și Roberto același lucru”, a spus Feliciano Lopez.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Întâlnirea dintre România şi Spania, contând pentru turul doi al Grupei I al zonei Europa-Africa din Cupa Davis, va avea loc de vineri până duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca şi va fi transmisă de Digi Sport.

Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu se vor disputa vineri, meciul de dublu va avea loc sâmbătă, iar duminică, celelalte două meciuri de simplu.

Învingătoarea va merge în septembrie la barajul pentru Grupa Mondială, în timp ce învinsa va evolua în continuare în Grupa I a Zonei Euro-africane.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu