Culio (2762) și Țucudean au adus victoria CFR-ului

Culio a marcat pentru CFR, din acțiune, după 2.762 de zile (7 ani și 207 zile) / Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a obținut a 17-a victorie stagională din actualul campionat, scor 2-0 cu Astra, și echipa lui Dan Petrescu mai are un singur meci ca să termine sezonul regulat pe primul loc al clasamentului Ligii 1. Victoria a consemnat și două momente importante pentru statistică. Culio a marcat pentru CFR, din acțiune, după 2.762 de zile (7 ani și 207 zile). Ultima reușită a argentinianului, altfel decât de la punctul cu var, în tricoul vișiniu, data tocmai din 2 august 2010 (scor 2-0 cu Victoria Brănești).

Foto: Dan Bodea

Al doilea element care va rămâne înscris în analele campionatului îl reprezintă prima reușită a lui George Țucudean pentru CFR. Cu golul din minutul 67 atacantul feroviarilor l-a egalat în fruntea clasamentului golgheterilor pe Harlem Gnohere, ambii cu câte 12 reușite. Meciul a început bine pentru vișinii care au avut prima ocazie în minutul 6. Djokovic a șutat puternic în bară, mingea a ajuns la Țucudean, dar atacantul a trimis din poziție ideală peste poarta lui Iliev.

Câteva zeci de secunde mai târziu, Ioniță a centrat perfect pentru Culio. Venit din linia a doua, argentinianul a pus latul pentru 1-0. Inițial golul a fost anulat, pentru poziție afară din joc, dar centralul Alexandru Tudor a revenit asupra deciziei și a validat, corect, reușita mijlocașului CFR-ist. Deac (min. 12) a șutat și el neinspirat din mijlocul careului, iar Țucudean (min. 23) a fost aproape să-și repare gafa din minutul 6.

Țucudean l-a egalat în clasamentul golgheterilor pe Harlem Gnohere (FCSB). Ambii atacanți au câte 12 goluri / Foto: Dan Bodea

A făcut presing la Iliev, portarul Astrei a încercat să degajeze, mingea l-a lovit pe Țucudean, dar a ricoșat în afara terenului de joc. Prima oportunitate pentru astra a venit abia în minutul 47. Florentin Matei a șutat puternic, dar mingea a fost deviată în corner. Tot Matei l-a pus la încercare pe Arlauskis (min. 51), însă, lituanianul a reținut. CFR a răspuns prin Țucudean și Hoban. În minutul 65 Țucudean a creat o fază identică cu cea din minutul 21. Presing la Iliev și degajarea bulgarului s-a lovit din nou de atacant, și a ieșit tot în afara suprafeței de joc.

Două minute mai târziu Țucudean nu a mai ratat. Mai întâi a dejucat pasul la ofside al oaspeților, Deac a pătruns frontal, a pasat inteligent și al doilea glogheter al Ligii 1 a șutat plasat pentru 2-0. Ultima ocazie s-a consemnat în minutul 86 când Costache a centrat perfect în suprafața de pedeapsă, dar Omrani a ratat oportunitatea de a-și trece în cont al 5-lea gol stagional. CFR s-a desprins în fruntea clasamentului, temporar, la 5 puncte de FCSB, dar roș-albaștri au un meci mai puțin.

Distribuie:

Postaţi un comentariu