Cu mic cu grătare s-a făcut pacea cea mare

Foto: Dan Bodea

Că noaptea e un sfetnic bun e deja un clișeu. Dar și pauza competițională în Liga 1, datorată meciurilor echipei naționale, este, așișderea, un bun motiv pentru pentru o ”recuperare” de imagine. La CFR Cluj se întâmplă lucruri. Oficialii s-au pus pe transferat jucători (pe bani!), iar Dan Petrescu a găsit de cuviință să-și pună staff-ul față în față cu contestatarii. Renegat și chiar ”demis” de o parte a publicului, Dan Petrescu și staff-ul lui au făcut pace cu ”vocaliștii” din tribune. 

Sfârșitul de săptămână a adus partizanatul între antrenorul vișiniilor și pretențioșii fanii ai CFR-ului, care până la victoria cu CSM Iași îi cereau demisia. Marea împăcare a constat într-o acțiune de gen team building în cadrul căreia ”Mister” a prestat o miuță cu suporterii. Apoi a băut o bere și-a mâncat un mic alături de contestatari. Acțiunea merită consemnată fie și numai pentru că a debutat într-o atmosferă pe care mulți dintre actualii componenți ai CFR-ului nu o cunosc. 

Foto: Dan Bodea

O mână de oameni au aprins torțe, lucru nemaiîntâlnit în Gruia de pe vremea în care echipa evolua în cupele europene. Facțiunea dură a galeriei vișinii au înecat în fum și cântece pro CFR suprafața de joc de pe micuța arenă CMC. Pe când să înceapă ”meciul prieteniei”, un nou val de fum a creat confuzie între combatanți. De data aceasta era fumul adus de vânt din zona grătarelor unde sfârâiau micii și carnea pusă la dispoziție cu generozitate de organizatori. 

Foto: Dan Bodea

În alb a evoluat echipa lui Dan Petrescu. Mereu în căutare de fotbaliști, ”Mister” i-a avut la dispoziție pe Cristi Panin, Bogdan Mara, sau Marius Bilașco, trei foști fotbaliști care oricând ar putea îmbrăca tricoul de joc. Fără burtică, cu o condiție fizică de invidiat, și cu o știință a jocului ca atunci când câștigau titluri naționale cu CFR, sau Unirea Urziceni, cei trei ar putea fi oricând o soluție de avarie pentru Petrescu. ”Eroul” meciului a fost Bogdan Mara. 

Fostul internațional a reușit performanța de a fi eliminat de două ori de arbitrul Lucian Mandi, pentru ca până la urmă să primească ”roșu” chiar de la șeful Petrescu. ”Mara a fost azi exact aşa cum era ca jucător. Ţine mingea numai pentru el, nu dă pase, bine că s-a lăsat, deși, azi, a jucat mai bine decât o făcea când era jucător”, a glumit Dan Petrescu la finalul amicalului. 

Foto: Dan Bodea

S-a terminat 4-4 după ce Mara a dat o ”dublă” pentru echipa lui Dan Petrescu, apoi a marcat și pentru echipa suporterilor, deși a fost eliminat de trei ori (!). Ziua marii împăcări între fani și staff-ul CFR-ului s-a încheiat cu o sesiune foto, cu mici și grătare, cu bere și glume, dintre care nu au lipsit înțepăturile: ”Dane…te fură arbitrii?”. E pace în Gruia. Dan Petrescu și suporterii au revenit la sentimente mai bune. Urmează meciul cu Dinamo.

Distribuie:

Postaţi un comentariu