Cu garda jos! U-BT s-a impus și la Craiova

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Campioana României la baschet masculin își respectă statutul și face spectacol peste tot pe unde evoluează. Cea mai recentă ”victimă” este SCM Craiova, una dintre echipele bune ale Ligii Naționale. În Banatul Olteniei elevii lui Mihai Silvășan au evoluat dezinvolt, fără să mai respecte întru totul indicațiile tactice ale antrenorului Mihai Silvășan, și s-au impus cu scorul de 105-97. În ciuda neatențiilor din faza defensivă cele două echipe au oferit un frumos spectacol sportiv. Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 31-28, acesta fiind de altfel și parțialul cu cele mai multe puncte marcate (59).

Până la pauza mare clujenii erau deja în avantaj pe tabela de scor, după un sfert doi în care au recuperat diferența de trei puncte în favoarea gazdelor, ducând scorul la 50-55. Diferența s-a făcut la revenirea pe parchet, în sfertul al treilea trupa lui Silvă reușind din nou o evoluție bună (scor 18-27), ceea ce a înclinat balanța decisiv în favoarea alb-negrilor. În cea de a patra perioadă de joc campionii țării au reușit să-și țină adversarul la distanță de coș, iar atunci când oltenii au reușit să înscrie, replica clujenilor a fost promptă.

”O victorie meritată, cred eu că apărarea din sfertul al treilea a făcut diferența. Craiova e o echipă care marchează extraordinar de bine, au multe puncte meci de meci, din păcate nu am reușit să îi ținem sub media lor, au jucători foarte talentați și ne-am dorit mult să îi ținem sub această medie, însă nu am reușit. Am reușit, însă, să înscriem mai mult decât ei și am câștigat. A apărut, din nou, acea relaxare, acele momente de neatenție în care o echipă cu așa jucători talentați precum ai Craiovei te taxează și, de la 24 de puncte, în trei-patru minute au revenit sub 10.

Nu a fost în regulă acel moment, însă ne-am ținut tare și am învins, per total țin să îi felicit pe băieți. Mergem mai departe, avem un meci dificil marți, în cupele europene”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial al clubului. Zelijko Sakic a fost cel mai bun marcator al meciului cu 29 de puncte. După acest succes U-BT a trecut din nou în fruntea clasamentului Ligii Naționale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu