Cu gândul la Praga, CFR a făcut instrucție cu Botoșani

Foto: Dan Bodea

CFR nu are rival în Liga 1 indiferent că joacă cu rezervele, sau cu garnitura pe care Dan Petrescu o consideră „de bază”. Feroviarii s-au impus categoric în fața celor de la FC Botoșani, scor 4-1, într-un meci din etapa a 7-a și se concentrează pe returul de la Praga, cu Slavia, din play-off-ul Ligii Campionilor.

În Gruia moldovenii au fost cei care au pus primele probleme. Andronic și Golofca, de două ori, au testat reflexele lui Arlauskis, dar lituanianul a păstrat intactă poarta feroviarilor. În minutul 18 Pereira a deschis scorul cu o execuție spectaculoasă, șut la colțul lung, cu efect, fără nicio șansă pentru portarul Hankic.

Foto: Dan Bodea

Până să-și revină moldovenii, Deac a dublat avantajul echipei sale (min. 25), transformând în gol o lovitură liberă din preajma careului. În minutul 36 cel mai în formă CFR-ist, Alexandru Păun, a dus scorul la 3-0. Până la pauză Andronic a mai avut o tentativă de a înscrie, dar Arlauskis nu a putut fi învins de voleul fotbalistului moldovean.

Foto: Dan Bodea

Pereira a fost aproape de a bifa dubla încă din startul reprizei a doua, după care cele două oponente nu au mai oferit nimic până în ultimele 20 de minute ale întâlnirii. Costache s-a împiedicat în careu (min. 70), iar două minute mai târziu Marcel Bârsan indică punctul cu var după o cădere a lui Păun în suprafața de pedeapsă.

Deac a dus scorul la 4-0, iar Golofca a creat faza la care FC Botoșani a redus din diferență prin Cîmpan, în minutul 79. Costache a mai avut două apariții în careul advers, dar fără efect pe tabela de marcaj. S-a terminat 4-1 și trupa lui Petrescu visează să întoarcă rezultatul din turul cu Slavia (0-1, pe teren propriu) și să se califice în grupele Ligii Campionilor. Meciul dintre Slavia și CFR este programat miercuri.

Distribuie:

Postaţi un comentariu