CSM Satu Mare intră în era incertitudinii

Baschetul feminin sătmărean intră în recosntrucţie/ Foto: totalbaschet.ro

Echipa feminină de baschet CSM Satu Mare a fost revelația întrecerii interne în ultimii cinci ani. Nici la nivel european performanțele nu au lipsit însă, lipsa trofeelor i-a determinat pe edilii municipiului să reducă fondurile alocate clubului. Astfel, noul obiectiv al formaţiei este reconstrucţia, în detrimentul performanţei.

Buget redus şi jucătoare din ţară

Conducerea Primăriei Satu Mare a anunțat că pentru viitorul sezon competițional, echipa feminină de baschet va beneficia de o finanțare de aproximativ 700.000 de lei. Foarte puțin față de precedentele alocări de fonduri, care se cifrau la aproximativ 1, 7 milioane de lei. În aceste condiții conducerea secției de baschet a luat decizia de a renunța la serviciile jucătoarelor din străinătate, lotul CSM-ului urmând a fi completat cu sportive din România și în special cu junioare de perspectivă. Președintele Clubului Sportiv Municipal, Valer Neagu, a anunțat că la gruparea sătmăreană urmează să ajungă o serie de jucătoare de la echipa națională sub 20 de ani a României, preătită de Dan Fleșeriu, tehnicianul de numele căruia se leagă performanțele din ultimii ani ale echipei.

Întăriri de la Reghin și Bacău

Până la sosirea viitoarelor vedete ale baschetului intern, echipei urmează să i se alăture patru jucătoare din Reghin şi Bacău. Șeful CSM-ului, Valer Neagu a precizat că se poartă discuții cu acestea, dar ș cu alte baschetbaliste care să ajute pe viitor echipa. Neagu a mai spus că la nivelul secției se vor forma grupe de junioare, însă, doar după ce se va organiza un campionat între şcoli, pentru a cuprinde o arie de selecție cât mai mare. „Rămânem cu jucătoare din Satu Mare şi din ţară: Renata Szmutku, Anita Nagy, Diana Moldoveanu, Andreea Orosz, în cazul în care nu îşi găseşte alt angajament, Florentina Ardeleanu, plus patru junioare de la Reghin şi Bacău“, a explicat Neagu.
Ideea șefului clubului nu este agreată de șeful secției de baschet, Florin Mureșan. „S-a încercat cu jucătoare sătmărence şi în urmă cu doi ani. Am pierdut şi câteva junioare de la LPS foarte bune, care evoluează acum la Cluj sau Oradea. Din păcate, generaţia Under 16 de la Liceul Sportiv nu se ridică la nivelul competitiv cu care lumea s-a obişnuit“, a declarat oficialul.

Toată lumea e nemulțumită

Decizia clubului de a renunţa la ”straniere” nemulţumeşte iubitorii baschetului din Satu Mare, obişnuiţi cu performanţele din ultimii ani. În noua variantă, echipa riscă să se zbată în mediocritate, să devină anonimă pe harta acestui sport, după ani buni în care sătmărenii aşteptau cu sufletul la gură derby-urile cu ICIM Arad sau CSM Târgovişte. Jucătoarele care şi-au încheiat contractul în acest an sunt și ele nemulţumite de faptul că şi-au încasat salariile cu întârziere, în timp ce clubul trage ponoasele contractelor defectuoase încheiate în anii precedenţi.

Text de Daniel Chiorean

Distribuie:

Postaţi un comentariu