Criză totală. CFR – Gaz Metan 0-0, FCSB e lider!

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat în cadrul etapei a XVI-a a Ligii 1, cu Gaz Metan Mediaș. Rezultatul din Gruia, coroborat cu succesul celor de la FCSB (5-2 cu CSU Craiova), i-a detronat pe vișinii din fotoliul de lideri ai campionatului. Pe Arena Dr Constantin Rădulescu s-a jucat un meci lipsit de orice. Gazdele n-au avut nicio soluție pentru a înscrie, iar oaspeții au reușit ”performanța” de a expedia primul șut spre poarta lui Arlauskis abia în minutul 95. 

Foto: Dan Bodea

CFR-iștii au cerut penalty încă din minutul 4, după un duel în careu între Hoban și Cristea. Debutant în prima ligă, arbitrul central Marian Barbu a lăsat, eronat, jocul să continue. Abia în minutul 28 s-a consemnat a doua situație pozitivă la poarta lui Greab. Păun a luat fața unui fundaș al oaspeților și a tras cu sete, dar mingea a lovit transversala porții. De altfel, execuția lui Păun a fost în fond singura ocazie a gazdelor din prima repriză. Urko Vera l-a pus la încercare pe Greab cu un șut din afara careului în minutul 54, după care Dan Petrescu a schimbat total registrul tactic. 

Foto: Dan Bodea

I-a introdus pe teren pe Coman, Omrani și Balde, toți jucătorii de atac de pe banca de rezerve. Ar fi trebuit să se declanșeze o avalanșă de ocazii la poarta lui Greab, dar nu s-a întâmplat. Exercitând o oarecare presiune ineficientă, în preajma careului advers, CFR-iștii au intrat în panică. Pe rând Omrani (faultat la un metru în afara careului, min. 75), și Păun (care a plonjat în careu la lovitura liberă), au cerut penalty. A urmat un nou plonjon în suprafața de pedeapsă a medieșenilor, al lui Vinicius. 

Foto: Dan Bodea

Nici portughezul nu a reușit să-l păcălească pe debutantul Barbu. Oaspeții au scăpat spre poarta lui Arlauskis în minutul 95 și puteau să plece cu toate cele trei puncte de la Cluj, dacă Popovici nu s-ar fi pierdut cu firea. ”E greu de explicat, noi jucăm, avem ocazii, adversarul a făcut antijoc, a avut o tactică total negativistă. Și-au făcut treaba. Am avut o bară, două penalty-uri clare, unul cu eliminare. Dacă se dădeau, câștigam. Să îi dea 10 etape de suspendare că merită. E viciere clară, dar și noi trebuia să ne concentrăm mai bine.

Am băgat toți jucătorii de atac, alții nu mai am. Acel noroc pe care îl aveam în tur a dispărut. Cât voi fi la CFR, nu voi mai primi penalty. Ar fi un miracol”, a spus Dan Petrescu. CFR-iștii au așteptat cu sufletul la gură rezultatul partidei dintre CSU Craiova și FCSB. Un egal i-ar fi menținut pe primul loc, însă, la capătul celui mai frumos meci din acest sezon FCSB s-a impus cu 5-2 și este noul lider al campionatului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu