Cristina Laslo ratează mondialul din Japonia! Clujeanca este suspectată de dopaj

Foto: Dan Bodea

Echipa națională feminină de handbal a României este implicată în aceste zile într-un scandal fără precedent în sportul pe semicerc din țara noastră. Trei jucătoare care fac parte din lotul care miercuri dimineața ar trebui să plece spre Japonia, acolo unde se va derula anul acesta Campionatul Mondial de handbal feminin, au fost notificate de Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) că au încălcat legea anti-doping și că ar fi apelat la terapia cu laser intravenos, practică interzisă de forul mondial care monitorizează și luptă pentru eradicarea dopajului în sport.

Între jucătoarele suspectate de dopaj se regăsește și clujeanca Cristina Laslo. Celelalte două jucătoare sunt Bianca Bazaliu și Daria Bucur, toate legitimate la Corona Brașov. Primele două nu vor mai face deplasarea în Japonia. Între timp s-a vehiculat și numele Elizei Buceschi, însă băimăreanca va urca în avionul pentru Tokyo.

Clujanca Laslo și colegele ei nu sunt, deocamdată, suspendate, dar au statut de „suspecte” din partea ANAD. Informația a fost făcută publică, încă de luni, de GSP, iar marți a fost confirmată de ANAD, prin faptul că Laslo, Bazaliu și Bucur au fost notificate de ANAD și au la dispoziție 10 zile pentru a se prezenta la audieri. În plus, Agenția Națională Anti-Doping a mai notificat și Federația Română de Handbal, clubul Corona Brașov, COSR, MTS, WADA, dar și Federația Internațională de Handbal!

Dacă se confirmă că la Corona Braşov toate jucătoarele erau tratate prin laser intravenos, atunci echipa respectivă va suporta repercursiuni sportive care practic va scoate echipa brașoveană să iasă din toată competițiile. Concret, o grupare la care mai mult de două jucătoare sunt dopate va fi pedepsită prin anularea rezultatelor din toate copetiţiile pentru sezonul în curs. Sportivele amintite mai sus riscă la rândul lor o suspendare de 4 ani. Suspendarea în situaţii în care sunt folosite metode interzise fără substanţe specifice este de 4 ani, însă dacă sportivele pot dovedi că nu au fost înştiinţate asupra efectelor tratamentului sau dezvăluie alte cazuri de dopaj pedeapsa poate fi de 2 ani.

Cristina Laslo are 23 de ani, este o jucătoare formată la CSS Viitorul Cluj-Napoca. Între 2012-2017 a jucat pentru Universitatea Cluj de unde s-a transferat la Buducnost (Muntenegru), iar în această vară s-a întors în țată și a semnat cu Corona Brașov. Laslo a fost căpitanul echipelor naționale de junioare și tineret ale României și are în palmares un titlu de campioana mondială la junioare (în 2014) și o medalie de bronz la mondialele de tineret din 2016. În echipa națională de senioare evoluează din 2016 și a adunat 27 de selecții și 17 goluri.

Distribuie:

Postaţi un comentariu