Cristian Gavra înscrie la foc automat pentru ”U”, în cel mai bun sezon al său la seniori

Cristian Gavra, unul din puținii fotbaliști de la “U” Cluj care atinge limita de 20 de goluri reușite într-o ediție de campionat / Foto: Dan Bodea

Cu golul marcat în meciul de vineri, cu Ripensia Timișoara, joc din păcate pierdut de “U”, scor 2-3, Cristian Gavra a intrat în micul grup al fotbaliștilor Universității Cluj care au înscris cel puțin 20 de goluri într-un sezon jucat de „Șepcile roșii” în primele două ligi din România.
Cristian Gavra, golgheterul la zi a celei mai tari întreceri de liga secundă din ultimii ani, a marcat, până acum 20 de goluri în 32 de meciuri, toate din acțiune (12 în meciurile jucate pe teren propriu, 8 în meciurile disputate în deplasare).

Ultimul fotbalist al Universității Cluj care a atins și a trecut de granița de 20 de goluri marcate într-un sezon de liga secundă a fost Cornel Fâșic, 21 de goluri reușite în 33 de meciuri, în sezonul 1983-1984. Primul atacant de la “U” Cluj care a depășit granița de 20 de goluri marcate într-un sezon competițional a fost Paul Wieser, 25 de goluri înscrise în doar 12 meciuri jucate în campionatul 1939-1940, al doilea sezon de divizia B din istoria alb-negrilor.

Un singur fotbalist de la “U” Cluj a reușit să înscrie peste 20 de goluri într-un sezon de primă divizie. Este vorba de Septimiu Câmpeanu II, unul din cei mai buni atacanți din istoria clubului universitar, care a marcat 24 de goluri în campionatul 1979-1980, total cu care „Tim” Câmpeanu a câștigat titlul de golgheter al Diviziei A la finele acelui sezon.

Istoria Universității Cluj mai consemnează un fotbalist al „Șepcilor roșii” cu peste 20 de goluri marcate într-un sezon neoficial disputat între echipe de primă divizie, Ariton „Tony” Dascălu, care a înscris 22 de goluri în ediția 1942-1943, în ceea ce s-a numit, în acele vremuri tulburi, campionatul de război.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu