Coșereanu, Anghelina și Tordai au ținut Universitatea în șah pe Cluj Arena

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj continuă seria rezultatelor negative și rămâne pe loc retrogradabil și după etapa a 13-a a Ligii 2. „Șepcile roșii” au terminat la egalitate, scor 2-2, disputa cu liderul eșalonului secund, Dacia Mioveni. Oaspeții au condus de două ori pe Cluj Arena cu largul concurs al portarului Arpad Tordai.

Meciul a început practic de la scorul de 0-1. După deja clasicele minute de tatonare, oaspeții au scăpat pe un contraatac (trei la trei), Herghelegiu a pasat în stânga pentru Coșereanu, iar acesta din urmă a șutat la colțul scurt și a deschis scorul cu toată opoziția portarului Tordai. Portarul Universității a fost surprins de execuția argeșeanului, deși șutul acestuia din urmă s-a dus exact pe direcția lui Tordai.

Prima ocazie a alb-negrilor s-a consumat abia în minutul 25 când Goga a pasat în dreapta pentru Takacs, care a șutat din prima de pe linia de 16 metri la colțul scurt, pe jos, însă Croitoru a reținut în doi timpi. În minutul 32 Goga a fost și el aproape să modifice tabela, dar șutul lui a fost respins de Cioargă.

Pe fondul unei evoluții mai bune a clujenilor, oaspeții puteau închide meciul în minutul 37. Măzărache a profitat de apărarea visătoare a Universității a pasat pe jos pentru Hergheligiu, nemarcat în suprafața de pedeapsă, dar șutul din 9 metri a fost parat, cu piciorul, la prima bară, de portarul Tordai.

Foto: Dan Bodea

Repriza a doua a început cu doi jucători noi pe teren, în formala Universității. Au ieșit Arnaud Guedj şi Tudor Telcean şi au intrat Rafa Miranda şi Victor Dican. În minutul 50 Takacs a provocat penaltiul în urma căruia Goga a restabilit egalitatea. Mijlocașul Universității a șutat în forță de la marginea careului, Dean Beţa a plonjat pentru a bloca, mingea l-a loveşte în braţ, iar tușierul de pe acea parte i-a semnalizat centralului infracțiunea de joc.

Căpitanul Goga a șutat perfect, în plasa laterală și a înscris pentru 1-1, deși portarul oaspeților a ghicit colțul și a fost aproape să atingă mingea cu vârful degetelor. Florescu (min. 60) și Alex Pop (min. 67) au încercat și ei să perforeze poarta oaspeților. Primul cu un șut din voleu din 1 metri, al doilea cu un șut din unghi.

Până la urmă a venit și golul doi, dar nu în poarta oaspeților ci a lui Tordai. În minutul 77 Marian Anghelina a trimis direct pe poartă o lovitură liberă de la 22 de metri, ușor lateral dreapta, Tordai e surprins încă o dată, plonjează târziu şi, deși atinge mingea nu poate evita golul la colțul scurt. Ultima fază importantă a meciului s-a petrecut în minutul 85 când Pop a centrat din corner, Dican s-a înălțat și a stabilit scorul final, 2-2.

După 13 etape ”U” Cluj se situează pe locul 17 în clasamentul ligii a doua, cu 13 puncte, iar etapa viitoare va evolua, vineri, 25 octombrie, în deplasare, la Pandurii Târgu Jiu.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. varza a la cluj e mai buna decat fotbal a la cluj says:

    Ghinionul este felul Universului de a ne penaliza greşelile.U Cluj nu are ghinion.A excelat in greseli ani la rand.Practic nu trebuia sa ajunga in aceasta situatie caci a avut cea mai mare pepiniera de copii si juniori din tara. Cred de altfel ca la U au ramas nulitatile si alte nulitati au plecat.Un calcul simplu 0+0=0.

Postaţi un comentariu