Confuzie totală în CFR – CSU Craiova (2-1)

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a câștigat cu scorul de 2-1 meciul etapei cu CSU Craiova și continuă să fie liderul clasamentului Ligii 1. Arbitrul central Adrian Comănescu a fost eroul partidei. Depășit de miza întâlnirii, centralul a luat o serie de decizii greșite, care au stricat și mai mult încercarea palidă a celor două combatante de a juca fotbal. A inventat câte un penalti pentru fiecare echipă, s-a făcut de râs la faza loviturii de pedeapsă pentru CFR când în decurs de 90 de secunde a luat două decizii total contradictorii, și în general a fluierat într-o manieră proprie, aplicând un regulament doar de el știut.

Contrar obiceiului CFR-ul a început meciul în atac, iar Urko Vera ar fi putut să deschidă scorul încă din minutul 5, dar Calancea era încă în meci. Avea să greșească decisiv în repriza a doua. Andrei Mureșan a fost și el aproape să înscrie (min. 28), după un corner. La faza cu pricina fundașul oltean Screciu s-a accidentat, iar centralul Comănescu i-a acordat galben lui Mureșan, absolut gratuit, considerând, probabil, că CFR-istul ar fi faultat în atac. 

Foto: Dan Bodea

Dan Petrescu și-a ieșit din minți, a reconstituit faza dintre Mureșan și Screciu, poate un pic prea amenințător și prea aproape de mandibula arbitrului, și centralul l-a trimis în tribune pe antrenorul gazdelor. În minutul 36 Deac a scăpat frontal spre poarta lui Calancea. Tiago Ferreira se interpune pe culoarul lui Deac, cei doi se țin și se faultează reciproc, apoi fotbalistul CFR-ului obține prim-planul, mai face câțiva pași și se aruncă în suprafața de pedeapsă. Adrian Comănescu indică, eronat, punctul cu var și-i acordă cartonaș galben lui Ferreira. 

Până să se ridice Deac, centralul are o discuție cu asistentul Valentin Marinescu și i-a cea mai nefericită decizie. Îl elimină pe Ferreira la îndemnul asistentului. Culio a bătut perfect lovitura de la 11 metri și a închis meciul. Ca de obicei, la 1-0 CFR-ul s-a retras și a fost dominată de o echipă în inferioritate numerică. După 10 minute de confuzie, în repriza a doua, Nistor s-a trezit singur cu Calancea, dar a ratat finalizarea ca un începător. A urmat un șut sănătos a lui Manea și un reflex de portar mare al lui Calancea și gafa meciului reușită de același portar al oltenilor. În minutul 64 o centrare ca la antrenament ajunge în mâinile lui Calancea, dar acesta scapă mingea exact în picioarele lui Balde. După un luft de fotbalist amator, atacantul CFR-ului se aruncă disperat cu picioarele înainte și introduce mingea în poartă. 

Foto: Dan Bodea

În minutul 80 centralul Adria Comănescu încă nu-și terminase replicile din cel mai prost rol pe care l-a jucat vreodată. Burlacu pătrunde în careul gazdelor, se lovește de Vinicius ca de un zid de beton, cade aproape leșinat în suprafața de pedeapsă, iar Comănescu arată din nou punctul cu var, probabil în compensație pentru lovitura de pedeapsă inventată în prima repriză. Gustavo a marcat și speranțele oltenilor renășteau.

În minutul 90 Păun și-a arătat limitele la o lovitură liberă din marginea careului. Fotbalistul lui Dan Petrescu a luat la țintă tabela de marcaj, dar Comănescu a dictat repetarea loviturii. În ultimul minut adițional Bancu a pătruns în careul clujenilor, a tras tare la poartă, Arlauskis era bătut, dar mingea a lovit violent stâlpul porții. Gustavo a reluat periculos la aceiași fază, dar era aproape imposibil de marcat printre 11 perechi de picioare. S-a terminat 2-1 pentru CFR. 

Foto: Dan Bodea

”Este o fază în care doi jucători sunt într-o luptă în care se țin reciproc. Dacă accepți asta și nu fluieri de prima dată, lași faza până la capăt. Atacantul se duce și se așează în fața adversarului și este pe cădere. E normal că se împiedică de adversar și cade. Ori fluieri de la început și dai un fault în afara careului, ori dacă ai lăsat asta, o lași până la capăt. Eu nu dădeam penalty la așa ceva”, a explicat fostul arbitru Ion Crăciunescu, faza loviturii de la 11 metri pentru CFR.

Distribuie:

Postaţi un comentariu