Conducerea FC „U” caută antrenor. Adi Falub nu mai are susţinerea șefilor

Foto: Dan Bodea

Adrian Falub este aproape să ajungă la un acord cu oficialii FC Universitatea Cluj în ceea ce privește rezilierea contractului cu gruparea universitară. Deși nu au trecut decât 13 etape din actuala ediţie de campionat tehnicianul a pierdut susţinerea fanilor și pe cea a conducătorilor clubului din Parcul Sportiv “Iuliu Haţieganu”. Șapte victorii, trei rezultate de egalitate și tot atâtea înfrângeri sunt rezultatele înregistrate de Universitatea Cluj în actualul campionat, cu Falub pe bancă. Alb-negrii sunt decasemenea calificaţi în optimile Cupei României.

Rezultatul înregistrat de „U” în meciul de la Timișoara, scor 1-1 cu Ripensia, partidă în care trupa lui Falub a primit gol la o fază fixă în ultimele secunde ale întälnirii, nu a fost deloc pe placul conducerii. Cu o victorie în Banat Universitatea ar fi urcat pe locul trei în clasamentul Ligii 2, la doar un punct în urma liderului Sportul Snagov. Ajunși la Cluj antrenorii au fost băgaţi în ședinţă, iar șefii caută soluţii pentru banca tehnică.

Primul nume pe lista cu potenţiali succesori ai lui Falub este Claudiu Niculescu. Fostul dinamovist și-a încheiat cariera de fotbalist în tricoul Universităţii și tot pe Cluj Arena a debutat ca antrenor. Printre numele vehiculate pentru a prelua conducerea tehnică mai sunt vehiculate cele ale lui Cristian Dulca, Edward Iordănescu, Costel Gâlcă, dar și Cristiano Bergodi.

Adrian Falub a fost instalat în funcţia de antrenor la „U” Cluj anul trecut, la jumătatea lunii septembrie, înlocuindu-l pe Marius Popescu. Falub, care s-a format la jucător la Universitatea a îmbrăcat tricoul alb-negru în perioada 1989-1996, respectiv 1997-1998. A debutat ca antrenor la echipa lui de suflet, în sezonul 2006-2007, când a reușit promovarea în Liga 1, dar a mai pregătit-o și în 2015, când “Șepcile roșii” s-au calificat în finala Cupei României după o pauză de 50 de ani.

Ca antrenor, Falub a mai pregătit formațiile Sportul Studențesc, Unirea Alba Iulia, FCM Târgu-Mureș, CSMS Iași, UTA Arad, ASA Târgu-Mureș și Concordia Chiajna.

Distribuie:

Postaţi un comentariu