Cneazul a nominalizat echipa de Cupa Davis

Sursa foto: frt.ro

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, a anunţat, marţi, echipa care va înfrunta reprezentativa Spaniei în turul al doilea al Grupei I, zona Europa-Africa, din cadrul Cupei Davis. Conform site-ului frt.ro Marius Copil, Adrian Ungur, Horia Tecău şi Florin Mergea vor reprezenta România în întâlnirea cu Spania. Meciul dintre cele două echipe se va disputa între 15 și 17 iulie și va fi găzduit de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Înfruntarea se dispută după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu vor avea loc, vineri, 15 iulie, iar România va fi reprezentată, cel mai probabil de Marius Copil și Adrian Ungur. Meciul de dublu va avea loc sâmbătă, 16 iulie, iar Horia tecău și Adrian mergea vor face pereche. Duminică, 17 iulie, se vor disputa celelalte două meciuri de simplu.

Echipa României:
Marius Copil
– locul 174 ATP la simplu
– locul 742 la dublu
– a debutat în Cupa Davis în 2009
Bilanţul său în Cupa Davis:
– a fost convocat la 12 întâlniri
– a jucat 18 meciuri
– simplu: 10 victorii şi 4 înfrîngeri
– dublu: 2 victorii şi 2 înfrîngeri
Adrian Ungur
– locul 187 ATP la simplu
– locul 562 ATP la dublu
– a debutat în Cupa Davis în 2010
Bilanţul său în Cupa Davis:
– a fost convocat la 11 întâlniri
– a jucat 19 meciuri
– simplu: 10 victorii şi 9 înfrîngeri
Horia Tecău
– locul 6 ATP la dublu
– a debutat în Cupa Davis în 2003
– a fost convocat la 21 de întîlniri
– a jucat 22 de meciuri
– dublu 12 victorii şi 8 înfrângeri
– simplu 0 victorii şi 2 înfrângeri
Florin Mergea
– locul 13 ATP la dublu
– a debutat în Cupa Davis în 2003
– a fost convocat la14 întâlniri
– a jucat 14 meciuri
– dublu 7 victorii şi 5 înfrângeri
– simplu 1 victorie şi 1 înfrângere

„Ne bucurăm că putem oferi fanilor echipei naţionale o astfel de partidă, în compania Spaniei, una dintre cele mai mari forţe ale tenisului mondial. Vom juca la Cluj, şi asta ne oferă un ascendent moral, având în vedere felul în care publicul a susţinut echipa de Fed Cup a României, o echipă care a făcut meciuri atât de frumoase în Sala Polivalentă. Sperăm ca şi echipa masculină a României să fie susţinută la fel de frenetic şi acest lucru să ne motiveze o dată în plus.

Sântem conştienţi că ne aşteaptă o partidă dificilă, dar vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a juca motivat, la victorie, fapt ce ar însemna enorm pentru tenisul românesc, pentru sportul românesc în general. Vom ajunge devreme la Cluj, unii dintre noi chiar de sâmbătă, iar Florin Mergea şi Adrian Ungur ni se vor alătura duminică. Aşteptăm această partidă, aşteptăm să ne întâlnim cu toţi cei care iubesc echipa României”, a declarat pentru frt.ro, Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei României.

Distribuie:

Postaţi un comentariu