CM Serbia / România a pierdut primul meci tare de la mondiale

Nici măcar vedeta echipei naţionale feminine de handbal a României, Cristina Neagu (foto, în albastru) nu a putut împiedica înfrângerea în faţa Germaniei la Campionatul Mondial din Serbia

Naţionala feminină de handbal a României a suferit primul eşec la actuala ediţie a Campiontaului Mondial de handbal feminin, scor 23-26 în faţa Germaniei. Elevele lui Gheorghe Tadici s-au lovit ca de un zid de reprezentantele handbalului saxon în primul meci cu adevărat tare pentru noi.

Şase lovituri de la 7 metri ratate
După un început de meci ce părea echilibrat România s-a văzut condusă pe tabela de marcaj şi, până să-şi revină, nemţoaicele puseseră deja stăpânire pe joc. Marin de la HCM Baia Mare a reuşit să ţină naţionala noastră în cărţi însă, atunci când “tricolorele” nu au marcat, arbitrii au arătat linia de la 7 metri.

Nu a fost decizia cea mai favorabilă nouă. Nu mai puţin de şase aruncări de la 7 metri au fost irosite de românce şi germanele au ştiut mereu să profite de acest avantaj. Pe faza de apărare România nu a comis multe greşeli, dar în atac “tricolorele” au părut de departe depăşite de situaţie.

Nu-i mai puţin adevărat că meciul cu Germania poate fi considerat un “duş rece”, dar vor urma confruntări cu Ungaria şi Cehia, practic principalele contracandidate la un loc cât mai bun în clasamentul final al grupei, care să de-a sperante trupei lui Tadici la un adversar accesibil în următoarea etapă a Cupei Mondiale.

România a cedat în faţa Germaniei la doar trei goluri şi următoarele speranţe vor renaşte în meciul cu Ungaria, progrmat mâine de la ora 20.15.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu