CM Serbia / Debut mondial pentru România, în Serbia

Echipa naţională feminină de handbal a României s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European

Echipa naţională feminină de handbal a României a început furtunos meciurile din grupa D a Campionatului Mondial care se desfăşoară în aceste zile în Serbia. „Tricolorele” lui Gheorghe Tadici au spulberat Tunisia în primul meci, scor 27-17 şi aşteaptă cu optimism înfruntarea de luni cu Asutralia.

Încălzire pentru Germania
La Novi Sad reprezentativa României a făcut instrucţie cu Tunisa într-un meci pe care l-a controlat de la un capăt la altul. Gabriela Perianu şi Cristina neagu au marcat câte şase goluri fiecare, iar Ada Nechita de la HCM Baia Mare a fost şi ea în formă şi a înscris de 4 ori în poarta Tunisiei.

Luni, de la ora 20.15 „tricolorele” întâlnesc Australia într-un meci care poate fi considerat o „încălzire” pentru primul test cu adevărat dificil, cel cu Germania de marţi. Nemţoaicele au câştigat într-o manieră devastatoare confruntarea cu handbalistele de la antipozi, scor 36-15 şi se anunţă una dintre formaţiile cu pretenţii ale ediţiei din acest an a Campionatului Mondial.

Într-un alt meci din grupa D Ungaria a învins Cehia cu scorul de 27-25. Primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală, meciurile fiind programate în 15-16 decembrie, la Belgrad şi Novi Sad. Partidele din sferturile de finală vor avea loc în 18 decembrie, în aceleaşi oraşe, iar semifinalele şi finalele pentru medalii, în 20 şi 22 decembrie, la Belgrad.

Distribuie:

Postaţi un comentariu