Clujul intră în circuitul Corporate Games

Angajații corporațiilor din Cluj și nu numai, sunt invitați să se întreacă în cadrul Corporate Games, în 12 discipline sportive / Foto: Dan Bodea

Festivalul sporturilor pentru corporaţii lansat sub conceptul Corporate Games este o competiţie similară Jocurilor Olimpice, la nivel de amator însă. Evenimentul este o îmbinare între sport, business şi turism și se derulează la nivel mondial, în 28 de țări. Angajații corporațiilor din întreaga lume au astfel ocazia de a fi parte integrantă a unei întreceri planetare, indiferent de abilităţile lor sportive. Corporate Games se va desfășura anul acesta, în premieră în Cluj-Napoca, în cadrul Zilelor Clujului, în perioada 22-23 mai în mai multe locaţii, în funcţie de disciplina sportivă aleasă.

Competitorii au la dispoziţie 12 sporturi diferite la care se vor putea înscrie: alergare, baschet, biliard, bowling, ciclism, dragon boat, fotbal în 6, înot, şah, tenis, volei şi tenis de masă. Câştigătorii competiţiei din Cluj vor fi înscrişi ulterior în finala de la Bucureşti care va avea loc între 11 și 14 iunie, cu întreceri la 15 discipline sportive. Mai departe, câştigătorii finalei de la Bucureşti vor reprezenta oficial echipa României în cadrul World Corporate Games, eveniment programat pentru luna noiembrie la New Mexico (Mexic).

Întrecerea tuturor

La ediția din acest an a Corporate Games, prima desfășurată în Cluj-Napoca, au fost invitați să participe și sportivii echipelor naționale de paralimpici. Membrii Centrului „Lamont” Cluj-Napoca se vor alinia la startul unor probe demonstrative precum atletism, tenis de masă și baschet în fotoliu rulant. Organizatorii au pregătit încă un moment special, pe lângă cel al paralimpicilor: spectatorii vor avea posibilitatea, în funcție de disponibilitate, să participe la un meci de baschet în scaun cu rotile, într-o probă ce se anunță a fi foarte interesantă.

Ambasadorul ediției clujene a Corporate Games este fostul baschetbalist Mircea Cristescu, în prezent președinte executiv al clubului de baschet U BT Cluj. ”Firmele trebuie, după părerea mea, să înțeleagă că, pe lângă viața pur profesională, ele pot oferi angajaților oportunitatea unor activități de relaxare activă, în cadrul cărora își pot construi relații de încredere, amiciție, inclusiv leadership, printr-un simplu joc”, a comentat Mircea Cristescu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu