Clujul gazdă pentru Mondialele de Karate Fudokan

Vineri debutează la Sala Polivanetă Cluj-Napoca întrecerile celei de a VII-a ediții a Campionatului Mondial de Karate Fudokan. România este deținătoarea titlului suprem (pe națiuni) și trebuie să-și apere coroana de lider mondial cucerită în urmă cu doi ani la Belgrad. Peste 2.000 de sportivi din 45 de ţări vor lupta pentru cele 900 de medalii puse în joc de organizatori. Principalele contracandidate ale României în lupta pentru titlul de campioană pe naţiuni sunt Rusia, Polonia şi Slovenia.

Pe tatami vor putea fi urmăriți la lucru cel mai tânăr participant, românul Radu Ştefan Ciutacu, în vârstă de doar 5 ani. Acesta este înscris în probele de Kata individual, Kihon individual şi Kihon Kumite individual. La polul opus, cel mai vârstnic luptător este un sportiv din Germania, care are venerabila vârstă de 70 de ani. În afara confruntărilor din competiție, Campionatul Mondial de Karate Fudokan de la Cluj va avea şi alte momente ce vor rămâne în amintirea spectatorilor din Sala Polivalentă, printre care şi un spectacol fusion între karate şi balet.

Un bilet pentru o zi de concurs costă 12 lei, iar un abonament valabil pe toată durata competiției, costă 30 de lei. Campionatul Mondial de Karate Fudokan se desfășoară până duminică, inclusiv, la Sala Polivalentă.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu