Clujul e din nou numărul 1 în baschet. U-BT e campioană!

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT nu au avut nevoie decât de trei meciuri pentru a cuceri cel de al cincilea titlu de campioană din istorie, după ce au învins cu scorul de 75-61, în deplasare, pe Steaua CSM București. A fost un meci pe care clujenii l-au controlat încă de la prima pasă și până la ultimul coș. Primele 10 minute, oarecum echilibrate, au evidențiat diferența de valoare dintre cele două combatante. Echipa lui Mihai Silvășan a dat tonul și a terminat sfertul în avantaj, scor 19-13. În încercarea lor de a ține pasul cu U-BT, steliștii nu au reușit decât să obținut un ”succes parțial”, în sfertul doi, pe care și l-au adjudecat cu 14-13.

La revenirea de la cabine meciul și-a reluat cursul firesc, înspre jumătate de teren a gazdelor. Viteza de execuție a clujenilor și breșele din defensiva roș-albaștrilor au făcut ca scorul să se modifice repede în favoarea ardelenilor care au condus și la 11 puncte diferență, în minutul 24 (29-40), apoi distanța nu a mai putut fi recuperată de gazde. Cu fiecare minut care trecea era evident că Steaua nu va face față și că trofeul de campioană a României va rămâne în Ardeal. În sfertul patru s-a intrat la scorul de 39-52. Cele două echipe au lăsat garda jos.

Steaua avea nevoie de o minune, U-BT și-a propus să ofere publicului 10 minute de spectacol total, demne de o campioană a țării. U-BT s-a dezlănțuit și a marcat din toate pozițiile. Oricum toate realizările mai contau doar pentru casetele tehnice și pentru statistici, titlul fiind adjudecat încă dinainte de începerea ultimului sfert. U-BT s-a impus la 14 puncte diferență și a adus trofeul de campioană în orașul de pe Someșul Mic, după 6 ani de așteptare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu