Clujul ar putea găzdui CE de volei feminin din 2021

Confederația Europeană de Volei (CEV) a acceptat candidatura României pentru organizarea la Cluj-Napoca a Campionatului European de volei feminin din 2021. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat al președintelui Federației Române de Volei (FRV), Gheorghe Vișan. „Am primit hârtia oficială din partea Confederației Europene de Volei în care suntem anunțați că ne-a fost acceptată candidatura pentru organizarea turneului final al Campionatului European feminin din 2021.

Noi am depus la Ministerul Tineretului și Sportului răspunsul CEV și o cerere oficială pentru organizarea Europenelor”, se arată în documentul federației române de profil. Decizia CEV a fost luată după ce, săptămâna trecută, președintele Confederației Europene de Volei, Aleksandar Boricic, s-a aflat la Bucureşti unde s-a întâlnit cu reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului, ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român și FRV.

În cadrul vizitei, Aleksandar Boricic și-a exprimat susținerea pentru organizarea în România a unei grupe din cadrul CE 2021. Campionatul European de volei feminin din 2021 ar urma să fie organizat în patru țări: România, Serbia, Croația și Bulgaria. Grupa din România, va fi alcătuită din 6 echipe naționale, iar meciurile se vor disputa la Sala Polivalentă Cluj-Napoca. România a mai organizat Campionatul European în 1963, când echipele naționale obțineau medalia de aur la masculin, respectiv pe cea de bronz la feminin.

Decizia finală a CEV va fi luată abia la toamnă după ce forurile din România, implicate în organizarea evenimentului, vor prezenta un clip video cu orașul Cluj-Napoca, cu facilitățile Sălii Polivalente, precum și cu hotelurile în care vor fi cazate delegațiile celor 6 țări.

Distribuie:

Postaţi un comentariu