Cluj-Napoca va găzdui All-Star Game-ul baschetului masculin

Josh Sparks ar putea fi unul dintre protagonistii concursului de slam dunk din cadrul All-Star Game-ului Ligii Naționale (Foto: Dan Bodea)

Cluj-Napoca se pregătește să fie gazda unui eveniment cu adevărat special pentru fanii baschetului. La opt ani distanță de la primul eveniment de acest gen,  Cluj-Napoca va găzdui ediția din 2014 a All-Star Game-ului din baschetul românesc, ocazie cu care vor fi puși față în față cei mai valoroși și spectaculoși baschetbaliști legitimați în Liga Națională.

All-Star Game-ul Ligii Naționale de Baschet este singurul eveniment de acest gen din sportul românesc și după o pauză de exact opt ani de zile, acesta se întoarce la Cluj-Napoca. Anunțul a fost făcut de Federația Română de Baschet și confirmat de managerul lui ”U” BT Mobitelco, Mircea Cristescu, pentru site-ul clubului.

„Este o mare bucurie pentru noi faptul că vom organiza din nou, dupa opt ani acest eveniment suprem al baschetului romanesc. Promit că voi încerca să dăm iubitorilor baschetului din Cluj un spectacol pe măsura pretențiilor pe care le au suporterii noștri. Îi indemn pe fanii noștri să își voteze în număr cât mai mare favoriții și în mod special pe jucătorii echipei noastre”, a spus Mircea Cristescu.

Evenimentul are ca model faimosul All-Star Game din liga de baschet americană (NBA). De altfel, Mircea Cristescu a participat la ediția din acest an a All-Star Game-ului care a avut loc în New Orleans.

Varianta românească de All-Star Game se va desfășura pe parcursul unei singure zile (15 aprilie) și nu trei cum este cazul în NBA și va cuprinde evenimente ca Meciul Speranțelor, concursul de aruncări de trei puncte, concursul de slam-dunk și, desigur, Meciul Starurilor care va avea loc între selecționata Nordului și selecționata Sudului. Începând cu data de 1 martie, fanii vor putea să-și voteze favoriți, acesta fiind sistemul după care se va face selecția jucătorilor în main-event-ul All-Star Game-ului.

Ediția 2014 a All Star Game-ului va avea loc în data de 15 aprilie 2014, în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

4586

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu