Cluj-Napoca ar putea organiza, în premieră, o grupă a Campionatului European de Baschet din 2017

Foto: Dan Bodea

După ce Federația Română de Gimnastică a anunțat Clujul drept gazdă a Campionatului European de Gimanstică, o altă veste bună vine pentru sportul clujean: Sala Polivalentă de 7000 de locuri din centrul orașului ar putea găzdui, în premieră pentru România, una dintre grupele Campionatului European de Baschet din 2017.

Potrivit unui comunicat al FRBaschet, în urmă cu o săptămână a fost trimis dosarul de candidature pentru organizarea în România, la Cluj-Napoca, a unei grupe a europeanului din 2017. Dacă acest lucru se va întâmpla, va fi pentru prima data când într-un oraș din România se dispute meciurile unei faze din turneul final continental masculine.

FIBA a anunțat cinci țări care și-au depus candidatura pentru organizarea meciurilor, astfel că România se află pe listă alături de Turcia, Polonia, Finlanda și Israel.

“Este un lucru extraordinar că FIBA ne-a aceptat oficial candidatura, în premieră, a unei grupe a Campionatului European de baschet masculin – Eurobasket 2017. Este o mare provocare atât pentru baschetul romanesc, dar și pentru România. Concurăm cu alte patru țări de tradiție în baschetul continental, dar suntem optimiști și sperăm să aducem Eurobasket 2017 în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Asteptăm cu nerabdare atât inspecția FIBA, cât și ședința Board-ului forului european din data de 12 decembrie”, a declarat Horia Păun, președintele FRB, la puțin timp după ce FIBA a realizat anunțul oficial.

Decizia finală va fi anunțată în urma ședinței board-ului FIBA din data de 12 decembrie 2015. În cursul acestei luni, la Cluj vor sosi specialiști ai FIBA care vor realiza rapoarte de care se va ține cont ăn luarea unei decizii finale.

Citește și 100% Clujul e gazda europenelor de gimnastică

Distribuie:

Postaţi un comentariu