Cluj Arena găzduieşte finala Cupei la Rugby

Rugbiştii de la Universitatea Cluj au şansa de a disputa finala Cupei României, acasă, pe Cluj Arena, a stabilit Biroul Federal al FRR / FOTO: Dan Bodea

Biroul Federal al Federaţiei Române de Rugby (FRR) a decis ca finala Cupei României din acest an să se dispute pe Cluj Arena, data urmând a fi stabilită ulterior. Totodată s-a stabilit ca SuperLiga Naţională CEC Bank, ediţia 2014, să înceapă la data de 29 martie, iar în componenţa primului eşalon vor intra opt echipe, înscrierile putând să fie făcute până în 15 februarie.

Restricţie pentru străini

Iniţial, se discuta varianta ca în SuperLiga Naţională de rugby să activeze 10 echipe: RCM Universitatea de Vest Timişoara, CSM Ştiinţa Baia Mare, Steaua, RCJ Farul Constanţa, “U” Cluj, CSM Bucureşti, Dinamo, Poli Agro Iaşi, RC Stejarul Buzău şi posibil selecţionata Republicii Moldova.

“Eu mi-aş fi dorit să fie cât mai multe echipe în superligă, cu cât avem mai multe meciuri cu atât mai bine, dar până la începutul sezonului mai pot apărea modificări”, a reacţionat Bogdan Cantor, antrenorul echipei “U” Cluj.

O decizie importantă a Biroului Federal vizează numărul de jucători străini care pot fi înscrişi în raportul de arbitraj. Astfel, numărul acestora este de maximum 10, iar pe teren nu vor avea voie să evolueze mai mult de opt jucători concomitent.

O altă obligativitate ce le revine echipelor din SuperLigă este aceea de a trece în raportul de arbitraj doi jucători români sub 23 ani. Aceste hotărâri sunt valabile pentru sezoanele competiţionale 2014 şi 2015 şi pentru toate diviziile.

Pe de altă parte conducerea FRR nu a aprobat prevederea potrivit căreia la 3 cartonaşe galbene jucătorul va fi suspendat automat o etapă şi nici obligativitatea de organizare a două turnee destinate copiilor şi juniorilor de către fiecare echipă din SuperLigă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu