Cine-o oprește pe Dinamo? CFR s-a predat

Foto: Dan Bodea

Revenită spectaculos în lupta pentru titlul de campioană, Dinamo a surclasat pe CFR, chiar pe arena din cartierul Gruia. Roș-albii s-au impus la scor de neprezentare, 3-0, în fața vișiniilor și au luat o opțiune importantă pentru cucerirea primului campionat după o pauză de 10 ani. Prima ocazie importantă a meciului a avut loc în minutul 7, când Omrani a ținut perfect de minge, l-a așteptat pe Bud, atacantul CFR-ului nu a reușit însă, să finalizeze. Replica lui Dinamo nu a întârziat.

În minutul 10 elevii lui Contra au realizat o fază de play-station dar nu au modificat tabela. Totul a început de la Romera care a luat o fază pe cont propriu, a urcat în atac, s-a lovit de un adversar, a rămas la minge, apoi a preluat Mahlangu, venit din spate, acesta i-a pasat în stânga lui Nistor, iar decarul lui Dinamo a șutat, de la marginea careului de 16 metri, pe colțul scurt, dar în plasa laterală. În minutul 44 clujenii au cerut lovitură de la 11 metri, la o cădere a lui Păun, însă, arbitrul partidei a lăsat jocul să continue. 

La 5 minute după reluarea partidei Steliano Filip a deschis scorul după o gafă de proporții a lui Marc, fostul dinamovist ieșind neinspirat pe o centrare a lui Palic. În minutul 71 a fost rândul dinamoviștilor să ceară penalti, tot fără rezultat. Două minute mai târziu Lopez de la CFR cade și el în careu, dar se alege doar cu un cartonaș galben. Au urmat două ocazii mari ale lui Bud, dar atacantul lui Vasile Miriuță a ratat din poziții foarte bune, continuând seria de meciuri fără realizări.

Pe când se pregătea să fie înlocuit Sergiu Hanca a realizat cea mai frumoasă fază, driblând ca pe calculator un adversar și înscriind imparabil în poarta nefericitului Marc. Ultimul gol a fost marcat de Claudiu Bumba, fotbalist ce s-a pregătit cu CFR în cantonamentul din iarnă, din Cipru, dar a ales să se meneze cu Dinamo, iar acum a înscris chiar împotriva echipei care practic l-a convins să revină în fotbalul românesc. În urma acestui succes Dinamo a trecut, temporar pe prima poziție a clasamentului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu