Christoph Daum, despre infrastructura sportivă din România: „Este un dezastru”

Foto: Dan Bodea

Selecționerul României, Christoph Daum, caracterizează infrastructura sportivă din România ca fiind „un dezastru”, el explicând presei că dincolo de această problemă, fotbalul românesc are de suferit la captiolul performanță și prin prisma faptului că puțin cluburi din Liga 1 investesc cu adevărat în centre de copii și juniori sau academii.

Christoph Daum a declarat joi la Cluj că infrastructura sportivă din România este „un dezastru”, el explicând faptul că dincolo de construirea de arene, echipele au nevoie și de baze de antrenament dotate corespunzător.

„Câteodată este un dezastru.  Când vezi în ce condiții lucrează unele cluburi… sunt câteva locuri bune, există Arena Națională, CFR Cluj are o bază acceptabilă, la Pitești este ok, se construiesc noi arene pentru Euro 2021 pentru că este necesar un mediu în care oamenii să își dorească să vină. Este de asemenea important să ai și terenuri bune pentru antrenament, pentru că problema generală în sport ține de faptul că este necesară infrastructură bună și susținere chiar și din partea politică”, a declarat Daum.

Selecționerul a mai spus că o altă problemă a fotbalului românesc ține și de modul în care echipele din Liga 1 se raportează la rolul centrelor de copii și juniori.

„Hagi a construit o academie, dar este prea puțin. Dacă mă întrebați pe mine, fiecare club trebuie să aibă o academie cu o certificare. Sunt puține cluburi care au astfel de academii tratate în mod corect și nu doar pe hârtie. Dacă te uiți la cei care chiar sunt interesați de cei tineri, îi vezi doar pe Hagi și puțin la Craiova și Dinamo. Viitorul României este tineretul, indiferent de domeniu și și în viitor trebuie să ne pese de tineri și să aducem toată lumea în proiect, nu doar privații”, a mai spus Daum.

Foto: Dan Bodea

Ne pregătim de Polonia

Daum a declarat că va merge în Spania pentru a discuta cu atacantul lui Deportivo la Coruna, Florin Andone, dar și pentru a se interesa de evoluția lui Alin Toșca, fundașul lui Betis Sevilla, selecționerul explicând că pregătirea meciului cu Polonia a început deja prin observarea continuă a meciurilor în care joacă „stranierii” naționalei.

„Urmărim toți jucătorii. Voi merge în Spania ca să mă întâlnesc cu Florin Andone și să vorbesc cu Alin Toșca. Zilele trecut, antrenorul secund a fost în Belgia pentru a-l vedea pe Dorin Rotariu, a fost la meciurile lui Anderlecht dar și la Liege. Ionuț Badea este tot timpul în România și are contact cu antrenorii și cu jucătorii. Urmărim și jucătorii din Rusia și tot timpul ne interesăm de ceea ce fac”, a spus Daum.

El a mai declarat și că speră la un public numeros în vederea partidei amicale din data de 13 iunie, de la Cluj, cu Chile.

„Chile este una dintre cele mai bune echipe din lume. Au în componență jucători de top la nivel mondial și sunt câștigători la Copa America. Cred că toată lumea va fi interesată să vadă fotbaliști precum Vidal, Sanchez sau alte staruri, dar pe de altă parte sper că românii vor vedea să vadă și jucătorii noștri, care se dezvoltă tot mai mult și avem jucători cu experiență. Am avut de ales legat de locul unde să jucăm și am ales Clujul. Este important acest lucru”, crede Christoph Daum.

Întrebat care este situația sa contractuală și cum răspunde zvonurilor legate de o posibilă ofertă venită din Arabia Saudită, Daum a declarat că nu a primit nicio ofertă și că a solicitat un timp de gândire pentru a răspunde propunerii de prelungire a contractului pe care îl are cu FRF.

„Nu trebuie să răspund acest zvonuri. Nu am nicio ofertă. Am contract cu FRF. Pot spune că acum câteva săptămâni Răzvan Burleanu mi-a propus prelungirea contractului și l-am rugat să aștepte puțin. FRF a fost tot timpul deschisă și corectă în relația cu mine. Nu este nimic rău ce aș putea spune despre atmosfera internă. Am lângă mine oameni de încredere și cel mai important este să mă concentrez acum pe meciul cu Polonia”, a mai spus selecționerul.

Christoph Daum se află joi la Cluj-Napoca alături de antrenorul secund Ionuț Badea, germanul urmând să participe la conferința „What business and society can learn from sports”, organizată de către Universitatea Babeș-Bolyai. De asemenea, el a făcut o vizită în Parcul Iuliu Hațieganu, unde s-a întâlnit cu o parte a staff-ului de la Universitatea Cluj și a discutat preț de câteva minute cu fostul internațional Ioan Ovidiu Sabău.

Distribuie:

Postaţi un comentariu