Champions League / Clujencele, mitraliate de sârboaice

Foto: Dan Bodea

Olimpia a fost zdrobită de Spartak Subotica, scor 8-3. Formația clujeană a terminat pe locul secund în grupa a doua și a ratat astfel calificarea în 16-mile Champions League.

Seară de coșmar pentru campioana României. Olimpia Cluj a fost spulberată de Spartak Subotica, echipă care și-a asigurat victoria în primele 25 de minute ale partidei. Cubrilo a deschis scorul la prima acțiune a jocului, după o eroare a Mirelei Ganea, care a rămas fără reacție la execuția atacantului sârb (‘1). Nahy a majorat diferența 15 minute mai târziu, după se s-a distrat cu apărarea gazdă (’16). În faza imediat următoare, vârful oaspeților a fost aproape de dublă, dar Ganea a intervenit miraculos, spălându-și astfel din păcate.

Fundașii Olimpiei, simple jaloane pentru sârboaice

Clujencele au încercat să replice, dar sârboaicele au închis bine culoarele și au mușcat de fiecare dată pe contraatac. Cubrilo a dus scorul la 3-0, cu un șut plasat la colțul lung, spre disperarea lui Mirel Albon, care se agita pe margine ca un leu în cușcă (’24). “Capul sus, fetelor!”, se auzeau încurajările din tribună. În zadar însă. Defensiva Olimpiei a fost din nou depășită de acțiunile în viteză ale elevelor lui Boris Arsic. Milena Nikolic a avut nevoie doar de cinci minute pentru a realiza dubla și a duce scorul la 5-0 (’28, ’33)!

Vătafu, gol din penalty

Olimpia a avut o zvâcnire de orgoliu abia pe finalul primei reprize. Voicu a fost secerată în careu de Krstic, iar centralul partidei nu a ezitat să arate punctul cu var. Vătafu a arestat mingea și a înscris fără niciun fel de emoții, în uralele puținilor fani prezenți pe Cluj Arena.

Lunca a limitat proporțiile scorului

Muștruluite serios de Albon, clujencele au ieșit mai mult la joc în actul secund. Alexandra Lunca a avut golul în bocanc, dar a șutat direct în portar (’47). Atacantul Olimpiei nu a mai ratat ținta 12 minute mai târziu. „Cici” a punctat în poarta goală, după o acțiune superbă a Andreei Voicu.

Spartak a stat la cutie, mulțumindu-se să contraatace în viteză. Cubrilo și-a potolit setea de goluri abia după ce și-a trecut în cont tripla (’64). Nikolic a copiat-o tot cu un șut din interiorul careului, fără speranțe pentru Ganea (’67).

Răspunsul Olimpiei a venit pe final. Lunca a redus din handicap, cu un gol superb: șut în cros, de la 16 metri (’81). Ultimul cuvânt l-a avut însă Milena Nikolic, care a punctat cu o lovitură de cap de la 6 metri (’90+3).

În celălalt meci al grupei, Gintra s-a impus cu 2-0 în fața letonelor de la Liepajas Metalurgs.

 

„A fost o seară neagră pentru noi. Am început foarte greu, am căzut după golul doi, ne pare rău că am suferit acest eșec în fața propriilor suporteri. Aceste fete ne-au făcut fericiți de multe ori, nu e un capăt de țară. Avem tăria să trecem peste astfel de momente”, Mirel Albon

 

Echipele de start:

Olimpia: Ganea – Ficzay, Desmerean (’28 Corduneanu), Olar, Giurgiu (’73 Gurz – ’88 Prunean) – Bortan, Vătafu, Iușan – Lunca, Bâtea, Voicu; Rezerve: Părăluță, Boandă, Mera, Sandu

Spartak: Ivanov – Ilic, Slovic, Damjanovic, Krstic – Tcheno, Savanovic (’79 Radanovic), M. Nikolic – Nahi (’68 K. Krstic), N’Rehy, Cubrilo; Rezerve: Gardijan, Zivkovic, N. Nikolic, Adamov, Malesevic
[stextbox id=”custom” caption=”Clasament grupa a II-a UCL”]

1. Spartak Subotica 9p
2. Olimpia Cluj 6p
3. Gintra Universitetas 3p
4. Liepajas Metalurgs 0p

[/stextbox]

 

 

Galerie foto realizată de Dan Bodea

[nggallery id=79]

Distribuie:

Postaţi un comentariu